Friday, June 19, 2015

Lunch at The Straits Cafe Centrepoint Bandar Utama

Aktiviti Makan2 Sebelum Puasa

Hi korang...Selasa lepas aku balik KL even masih mc..ada beberapa hal yang perlu diselesaikan..tengahari tu pi maxis dulu settlekan bab broadband dan lappy..lappy je lom ok lagi..haih..tensi mak....tp  takpe la selagi data hp aku ni boleh guna aku guna je la dulu..cuma kualiti penulisan agak terbatas la...harap korang x kisah...maaf sebab terpaksa up bab makan2 ni dalam blog walau tau semua tgh puasa...x batal posa kan...hehehe...xde niat nak berlaku kejam...cuma aku kena up jugak sebab masa x mengizinkan aku nak up citer lain...ada banyak yang aku nak kongsi ngan korang...trip sehari ke Cameron Highlands dan jugak Review Makanan jugak...iaitu Ayam Penyet Sumatera yang ada di Food Court NuSentral..Review bersama Group Blogger Kaki Makan Malaysia...nanti aku up entry tu ye...

Berbalik pada lunch yang agak lewat hari Selasa lepas...jom tgok menu yang aku pilih..


Fresh Roselle and Mango Blended


Zoom kat Roselle yang fresh ni...dah tentu2 aku yang punya...


Mango Blended si dia yang punya...


Beef Noodles yang walla!! Mine..


Nasi Goreng Belacan...

So far makan kat sini memang x pernah mengecewakan walau baru 2 kali lepak sini kan...so far dengan ambiance yang selesa...udara segar...memang tenang je la waktu makan...nak plak pergi hari biasa kan...orang x ramai sangat.... 

Makanan memang sedap...

Korang  kalau nak pi...bleh terjah Centrepoint Bandar Utama...atau terjah  alamat kat bawah ni...

The Straits Cafe
G5, Groundfloor Centrepoint
Lebuh Bandar Utama
47800 Petaling Jaya
Selangor
Tel : 03 77221153

Selamat mencuba.....


12 comments:

  1. bila ada masa nanti bolehlah cuba ni...

    ReplyDelete
  2. jadi laper nih mba liat makanan di atas :) apalagi dengan minuman roselle itu loh bikin ngiler hihihihi

    ReplyDelete
  3. salams terliur tgk air roselle tu....nampak sedap dengan kaler yg menawan:):)
    Selamat berpuasa SA:):)

    ReplyDelete
  4. nasik goreng belacan dia tu lain dari yang lain..heheh

    ReplyDelete
  5. Roselle tu mengingatkan ai pada jiran sebelah rumah.. masa mengandungkan dak Nuha, akak tu sanggup masakkan dan buat air untuk ai sebab ai teringin nak rasa.. gedik kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. aduuuuuh air tu hahaha.. telan la air liur yang tak seberapa ada ni..

    ReplyDelete
  7. Auww sbr hhehe, nmpk sdp2 belaka

    ReplyDelete
  8. Lama tak minum air roselle tu..sedapnya!

    ReplyDelete
  9. kat Melaka ade tak cawangan nya ?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah