Friday, June 12, 2015

Sup Buntut for Dinner Treat on My Birthday at The Waterlily Bali Bistro...

Dinner Treat On my Birthday At Mutiara Tropicana

Hi korang...meh nak citer  pasal dinner treat for me...actually birthday aku Sabtu 6hb...tp dinner ni lambat skit sbb masing2 bz kan...alah..apa ada hal...lambat2 pun takpe..ikutkan x tau nak dinner kat mana. ..balik keja terus je pi...

At last sampai la kat Bali Bistro ni....mak oiii...special la tempat ni...very cozy...sweet moment dan x leh nak digambar dengan kata la..aku suka sebab suasana yang suram...romantik...fine dining...jom ikut aku tgok kawasan dan apa yg aku makan...


Suka ngan alas ni..nampak klasik traditional


The Waterlily...


Mango Shake & Iced Honey Lemon


Pintu masuk...dengan hiasan ala2 Balinese



Cozy kan...suka sbb aku rasa ada kat Bali dah...


Lukisan2 yg aku suka....klasik...


Setiap meja ada candle dlm mangkuk ni


Sup Buntut!!!! Jgn keliru...ini sup ekor...kat Indonesia mmg dipanggil Sup Buntut..


Nasi campur yang unik...ada macam2..sayur, sambal, keropok, sotong, udang dan ayam serta satay bali...


Ni terang skit....

Dessert Pisang Bakar


Total damage mkn...RM104.95

Bali Bistro menyajikan masakan Indonesia Cuisine yang sangat sedap dan dengan harga yang sangat2 berpatutan...suasana yang tenang dan mendamaikan mewujudkan aura romantik bagi pasangan yang sedang berkasih sayang...cewah.....haha...tapi kalau korang memang nak rasa senses of Bali..boleh je ke Mutiara Tropicana...mmg berbaloi...dengan ambience yang damai korang akan selesa dengan sentuhan Magic of Bali disamping staff yg sangat ramah...

Address :  11G- 11-1, 11-2, Jalan Mutiara Tropicana 3
                   Petaling Jaya Selangor
         Tel  : 03-7803 6603


Selamat mencuba pada korang yang ingin mencuba...




16 comments:

  1. dessert tuh..dessert..omakaiiiii..sedapnye..

    ReplyDelete
  2. wah seksi nama menu tu ekeke, tp syiok nya dapat makan best2 ni... adehhh bila sis nak melanje titew hehe

    ReplyDelete
  3. Pisangg bakar tu yummy...meleleh ayaq lioq
    #clickclicknufnang

    ReplyDelete
  4. bila nk bawa kita sekali ni hehehe

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  5. sedap-sedap menunya... suasana tu romantik je.. suram gitu...

    ReplyDelete
  6. tempat die nice giler..dessert nampak sedap la..huhu

    ReplyDelete
  7. Dessert tu wat ai melting..;)

    ReplyDelete
  8. nampak sedap semua makanan tu SA..dah macam makan nasi ambang kekdahnya kan..

    ReplyDelete
  9. bilala blh mkn mcm nie jgk..:)

    ReplyDelete
  10. dap dap dap ! harga dia pun sedap.. hihi

    ReplyDelete
  11. kecur air liur tengok..sedapnya menu ni kak..harga pun boleh tahan :)

    ReplyDelete
  12. ssuai hrge dgn konsepnye...and menu nye..huhuuu....

    sekali sekala, sodap gak ea

    ReplyDelete
  13. bila sebut sup buntut geli nak makan., harhar2

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah