Wednesday, June 17, 2015

Ramadhan Kembali > Daging Mantai...

Ramadhan Sudah Tiba

Hi korang...esok kita semua umat islam akan mula berpuasa..di NS tiap kali nak sambut puasa atau raya mesti ada pesta Mantai dimana peniaga2 akan mula menyembelih lembu atau kerbau untuk dijual..memang dah jadi kelaziman bila tibanya Ramadhan atau Syawal....memang meriah..tp daging dah mahal dh sekarang...


Daging lembu fresh


Kalau x fikir tgh high blood pressure..mmg dh beli dh sepeha ni


Daging cincang...hari ni mak nak masak...


Tulang selangka

ada yg ckp daging lembu yg baru sembelih ni x elok masak time2 tu jugak...kena simpan dulu kan...eh..ye ke...aku tgok ada ramai je yg terus masak lepas sembelih...

Sempat la aku ikut abah balik kg pi beli daging semalam...hari ni insyaallah abah nak buat gulai sebab semua ada kat umah..cuma angah x balik...x sabar nak balik petang ni sbb naksama2 masak untuk sahur besok..insyaallah sahur pertama aku dengan family esok...cuma berbuka as orang bujang...x pe la Sabtu Ahad ada kan....

Buat semua kawan2 follower...Selamat Menyambut Ramadhan...Selamat Berpuasa...

Kalau ada salah silap dlm sedar atau x sedar..ampun maaf dipinta...yang baik datangnya dari allah...yg kurangnya dari aku sendiri.....


18 comments:

  1. salam ramadhan sis..tak pernah pulak dengar pasal tak boleh masak lepas sembelih tu.. sebab selalu kat kenduri, pagi subuh sembelih, tengah hari jadi lauk dah..

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan sis..alhai bestnya

    ReplyDelete
  3. baru beli daging fresh dekat pasar semalam......

    ReplyDelete
  4. Semalam pun tgk ramai beli dging dan lauk buat persiapan puasa..

    ReplyDelete
  5. Rindu kenangan masa tinggal dgn arwah Wan dkt kg dulu..
    bestnya SA dpt bersama family mlm ni.. Dania lagilah happy..

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan juga SA. Akak esok masak simple2 jer

    ReplyDelete
  7. sebab panas kot..ada setengah orang lepas makan terus demam.

    ReplyDelete
  8. wow menarik nyer maitai gitu.
    sgt seronok bila berkumpul...

    ReplyDelete
  9. hehehe.. mmgla skrang semua mahal..
    nanti nak dekat raya baru beli daging.. tu pun kena order sminggu awal..

    ReplyDelete
  10. sedap makan daging salai masak lemak cili api tu :)

    ReplyDelete
  11. sesekali menu daginggg memang terbaikk

    ReplyDelete
  12. MCM NK MKN DAGING LORH SKRG....GRRRRRRRRRRRRR

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah