Tuesday, June 23, 2015

Menu Iftar 5 Orang Bujang

Sambal Udang Harimau Takde Petai

Hi korang...
Semalam mmg dari awal dh plan nak masak udang petai untuk berbuka...tepat kul 4.30pm aku dah pi NuSentral mencari petai...biasa ada nampak...tp xde plak time aku cari.....ermmm hampa..tp x pe la..aku buat je...sambal udang yang xde petai...kira kurang skit la sbb xde bau petai kan...cili pun aku guna cili boh aje...x sempat nak mesin cili


Sambal Udang harimau 


Brocolli dan cendawan tiram goreng ikan masin

Itu je 2 menu yang sempat aku masak...terkocoh2 jugak sebab masa dh sampai lobby condo lift rosak plak..lambat masuk rumah sbb lift...sakit tul jiwa...
So hari ni aku berbuka kat BGR...ari tu dpt voucher kan...valid sampai 25hb...so guna la hari ni...kali ni mmg nak pergi makan je...xde nak buat keja mcm tahun2 lepas...nak aimed Kambing golek..hihihi..harap jalan x jammed sbb aku dari Kelana Jaya nanti...
Ada yg berbuka kat BGR ke nanti...jgn lupa tegur aku eh kalau terjumpa..


12 comments:

  1. selamat berbuka kak :) *sedap nye lahaiii udang tu..dah la sambal is my favvy kak!

    ReplyDelete
  2. Dua2 menu tu sedap.. ;) brokoli tu ai goreng tepung macam ai send gambar kat group hari tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. selamat berbuka SA.. bestnya pi BGR ek..

    ReplyDelete
  4. Uishh sdpnya smbl udg tu kak

    ReplyDelete
  5. sedapnya smbal udang tu kak amanda :-)

    ReplyDelete
  6. simple tapi menyelerakan...selalunya yg simple tu la sedap kan

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..guna apa yang ada asalkan perut kenyang :)

    ReplyDelete
  8. menggugat iman kuuu, hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah