Tuesday, June 9, 2015

Menu Sambal Buat Bekal Ke Office

Sambar terung & Ikan Keli Berlada

Tak tau kenapa Jumaat minggu lepas aku terlebih rajin buat 2 sambal untk bawak bekal ke opis...sebenarnya menghabiskan stok dalam peti ais...saje nak kosongkan kalau boleh x nak byk2 dan x nak stok terbiar lama...nantidh lama for sure dh x sedap kan ...

Jom tgok...ini la hasilnya untuk Terung


Goreng dulu terung ni


Ni dah siap jadi sambal...ermmm sedap...


Ikan keli berlada...sorry la sbb gelap skit gambarnya...

Housemate aku si Kimi x mkn ikan keli...
Bawak je la pi opis...panjang2kan rezeki..psst...sambal2 mcm ni sedap makan dengan nasi panas kan ...Bertambah2 makan nanti...

Minggu niaku naik Site so mmg x banyak entry la kot...kalau sempat aku draft la schedule entry...X larat dh...balik rumah je dh penat.....




22 comments:

  1. haaas ambal is my favvy kak...sedap nyerrrr :)

    ReplyDelete
  2. WAHHHH SEDAP NI ..... AI PUN SUKA SAMBAL BERLADO GINI ....

    ReplyDelete
  3. samalah I is tak makan ikan keli juga.... ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. cik nor tak mkn ikan keli..hihi

    ReplyDelete
  5. Sambal kegemaran ni..makan dengan nasi panas-panas pun dah heaven rasanya..hehe
    #clickclicknufnang

    ReplyDelete
  6. samala..ikan keli buat akak rasa geli..tekak mmg x leh terima ...:D

    ReplyDelete
  7. terungggg...mmg peberet lieya tu along.....sedapkan along...dah goreng, lembik2 masak lak sambal...perghh mmg sedap le pekene ngan nasi ....bagus along rajin bawak bekal.....

    ReplyDelete
  8. sedap makan dgn nasi panas...

    ReplyDelete
  9. Salam, huwaaaa dapnye sambal terung..hehe sy pun xmakan ikan keli...weehihi~

    ReplyDelete
  10. sambal terung feveret somi falsya..;D

    ReplyDelete
  11. sambal terung itu sungguh sedap !!!
    simple...

    ReplyDelete
  12. sambak terung...sedap..mmg suka!

    ReplyDelete
  13. sally suka kalau orb buat sambal terung tapi sally tak makan terung dia, makan sambal je...ibu punya sambal the best!

    anddd...Sally tak makan ikan keli :(

    ReplyDelete
  14. sedapnya..feberet ni...

    kami peminat mknn org nogori :)

    ReplyDelete
  15. fiza pun tak makan ikan keli. tapi masak macam tu sure sedap kan

    ReplyDelete
  16. fiza peminat ikan kelii, huhuuuu ~
    memang bertambahhh kalau ngap !

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah