Sunday, June 28, 2015

#Cabaran20Hari Puasa 2015 # Day 2 ~Pengalaman Sahur

Pengalaman  Sahur Suriaamanda

Hi korang.....bertemu kita di cabaran hari ke 2 dengan tajuk pengalaman sahur...bercerita tentang pengalaman sahur ada yang manis..ada yang pahit...
4 tahun lebih duduk bujang aku xde masalah untuk bersahur...kadang bangun..kadang x bangun...selalunya aku x bangun bila dah diakhir2 puasa...siap2 minum air dan baca niat puasa pas tu tido....
Pengalaman paling manis bila bersahur dengan family...complete kami adik beradik 5 orang dengan keluarga masing2...meriah...the best part is masa nak mengejutkan anak masing2...ada yg makan sambil lelap mata...ada yg lena di meja makan...semua tu memori indah aku...

Source from google

Tak Bangun Sahur?

Pernah....satu family x bangun...hanya sempat minum air...x sempat makan...masa tu tgok la masing2 marah...tension...tp x leh buat apa sebab dh terlajak tido...memang menjalar la masing2...kami yg mak2 ni la yang bertahan sebab tau silap kami...cepat2 la masak bila dh tiba nk berbuka..masa tu boleh nampak semua tgok air macam nak telan...hahahaha....
Tapi percaya la..sesekali mesti ada terlajak bangun sahur....at least sekali...trust me...korang pun mesti mengalami situasi yang sama..

Source from google....


Tapi...aku hanya berpeluang bersahur dengan family waktu weekend je...selebihnya bersahur dengan housemate atau sahur sorang2...andai takde aral melintang harap2 tahun depan boleh bersahur as a wife plak...x sabar nak menantikan moment indah itu...letih dh sorang2..hahahhaa....

Macamana dengan pengalaman sahur korang pulak? Meh la kongsi sama2.....

Jumpa lagi di cabaran seterusnya ye...

#Cabaran20Hari
#ExchangeFeedGroup
#bukansembangkosong
#kelabblogerbenashaari
#Day2

13 comments:

  1. alhamdulillah akak belum ada pengalaman kes tak bgn sahur ni...kesian kat anak2 kalau tak bersahur..so gagahkan diri jugak utk bgn walaupun mata teramatlah berat hehe

    ReplyDelete
  2. hihi..tengok google pic SA ni..teringat zaman suka baca Gila-Gila edisi time nak raya...3dara pingitan ujang semua tu boleh ingat smpai sekarang :)

    ReplyDelete
  3. tahun depan kita tunggu pengalaman sahur yg manis itu.hehe

    ReplyDelete
  4. tahun depan kita tunggu pengalaman sahur yg manis itu.hehe

    ReplyDelete
  5. kita sama kak..hjung minggu baru bersama family..:)

    ReplyDelete
  6. semalam pun hampir tak bangun SA.. kes berchatting dgn group efg smpai 3 pagi hhahahaha

    ReplyDelete
  7. Ade je terjadi terlajak tak bangun sahur.. Memang tension jugaklah..tapi kalau dah telajak memang tak leh buat ape dah..huhu

    ReplyDelete
  8. hmm tak ingat pengalamn yang menarik nak kongsikan. kalau teringat nanti den share la kat blog den haha

    ReplyDelete
  9. Sahur... kite tak bersahur ok lagi.. tapi kalau anak2 tu yang kesian sangat.. dengan cuaca panas..

    ReplyDelete
  10. Salam, hahaha selalunya kitorang mesti gagal pada sahur hari pertama. Semua pakat terlajak tidur, bangun2 dah pukul 6...hadoi~~ tp tahun ni Alhamdulillah, semua pasang lagu rancak sebagai alarm, semata nak bangun sahur..hahaha best moment!

    ReplyDelete
  11. seronok kn bila teringt memori dulu2...mesti tersenyumm

    ReplyDelete
  12. kenangan yang lalu buat kita tersenyum apabila mengingatinya..selamat bersahur semua

    ReplyDelete
  13. Sahur bersama keluarga adalah saat yg indah..takpe laa weekend pon ksk SA jji dpg jugak sahur bersama

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah