Monday, June 1, 2015

DUNIA BLOGGING DUNIA YANG INDAH..

Menulis Bukan Kerana Nama

Bukan semua orang boleh suka2 nak blogging semata2 nak cari kawan...tak guna blogging kalau x tau arah dan tujuan...ye dulu aku blogging suka2...stop kejap then aku di timpa musibah...adik aku buat blog untuk aku..aku sambung semula selepas adik aku lahirkan si kembar...sampai la sekarang aku masih lagi blogging...bermula dengan perkongsian personal..berjinak2 dengan event sampai la dah boleh buat duit dengan blogging...even x banyak tp aku percaya pada rezeki...alhamdulillah...rezeki atas usaha aku selama ini demi anak tercinta..ye aku buat semua ni bukan untuk aku sendiri tapi lebih kepada anak dan keluarga....PUAS? ermmm...ikut hati memang belum betul2 puas..kalau dah puas sure aku dah berhenti blogging kan...

Berkenalan dengan Blogger Lain?

ye..aku tak nafikan melalui berblogging aku ramai kawan..aku kenal ramai kawan...aku boleh keep in touch..kenapa?as a blogger untuk melebarkan nertworking adalah sesuatu yang penting...ye korang semua..Networking antara blogger memang penting...dan networking dengan sumber2 lain pun penting...bukan sebab nak di kenali ye...bukan sebab  nak popular tetapi lebih kepada mengeratkan silaturrahim..dunia blogging ni bukan besar..kecil je...pergi mana2 sure terserempak...x kan nak menyombong plak kan....

Gambar kat bawah ni antara blogger2 yang sempat aku jumpa masa kat BGR lepas...gambar satu grup tu aku dapat dari Whatsaap Official EFG...so aku kongsi kat sini...ada 5 orang ahli EFG yang aku dah jumpa kat sana...Irrayan,PCL, PapaGlamz, Ewan dan Shamiera Osment, sorang lagi x ingat nama...ha tu la...aku ahli EFG ke? ye..aku salah seorang ahli EFG...


Ahli2 EFG dengan t-shirt rasmi...sayang nya aku x pakai plak t-shirt malam tu sebab aku datang bukan under EFG..next x sabar nak ada gathering dengan EFG, kami dalam alam maya sangat mesra macam adik beradik...cuma sekarang ingin merealisasikan di dunia reality...


Bersama Nadia, salah seorang blogger yang rajin bertandang kat blog aku...

Betul ke dunia blogging ni indah?

Jujur aku katakan memang indah...maccam2 pengalaman aku boleh timba...dari x yakin berhadapan dengan dunia luar terus aku jadi berani..banyak benda yang aku nak belajar dan banyak lagi impian aku belum tercapai...doakan aku kawan2...pada aku blogging kena ada matlamat....nak jayakan matlamat atau impian, aku kena lebih berusaha...kan?

19 comments:

  1. kalau la dekat..KG pun nak juga jumpa rakan2 blogger...arghhhhh...sayangnya jauh

    ReplyDelete
  2. betul tuh kak..falsya pun dpt ramai kawan dr blog nie..dh siap berjumpa dh in real life..bukan takat dlm blog jer..

    psssttt..bile kite pulak nak berjumpa..hehe

    ReplyDelete
  3. mmg indh..dpt kenal rmi blogger baru & lama

    ReplyDelete
  4. jauh nak jumpa all blogger..huhu

    ReplyDelete
  5. eh ada gambar kitalah..
    TQ tau tegur mas hari tu.. heheheee

    ReplyDelete
  6. salam kenal..
    blogging best..kawan2 ala maya ni walaupun tak pernah bersua tapi rasa sangat akrab...

    *letak url blog ni kat sidebar..inya Allah akan sentiasa singgah...

    ReplyDelete
  7. Mcm fida pulak...anggap blog ni mcm diari..sebab kalau tulis by hand dalam buku...semestinya akan hilang buku tu..

    ReplyDelete
  8. seronok kalau dapat join.. sampai la ni belum dapat jumpa SA lagi.. dok layan wasup je.. ekekeke..

    ReplyDelete
  9. saya kalau bujang memang rasanya menampakkan muka jugak dengan aktiviti blogger tapi sebab saya aktif berblog lepas kawen even saya mula tulis blog sebelum kawen. Dulu sebelum kawen suka jugak join aktiviti2 dengan kengkawan alam maya ni.. tapi bila dh jadi bini & mak orang ni.. sistem kehidupan tu berubah. Apapun saya masih enjoy berblog.. entahlah setakat ni belum ada rasa down dalam berblog

    ReplyDelete
  10. harap-harap satu hari nanti kak ana diberi kesempatan juga bersua dengan SA kan, In Sha Allah.. :)

    ReplyDelete
  11. baru setahun kembali aktif berblog.. ianya lebih berkisar tentang diri dan keluarga.. macam diari laa katakan.. apapun memang berhajat jugak nak bertemu dengan blogger yang lain..

    ReplyDelete
  12. Ye la..memang indah saya ni tak pernah join group2 blogger ke,kelab2 ke..cuma menulis je..tak pernah berkumpul ramai2 dengan blogger lain..Tapi dengan blog ni la saya kenal ramai kawan2 .walaupun tak pernah berjumpa ,tak join event2 blogger tapi kami tetap mesra dan banyak berkongsi cerita...memang seronok dunia blogging ni.

    Tapi kan,saya pernah di tanya seseorang nak join gathering tak??(cerita lama ni)..saya kata tak nak,terus dia kata saya sombong la apa..sampai sekarang ada beberapa blogger cop saya ni sombong dan garang.hahah...tak pe la..biarlah saya je yang paham dan tahu apa matlamat saya dalam berblog.Ada juga yang kata kalau tak tunjuk muka nanti susah dapat job..Agaknya dia fikir semua blogger buat blog untuk dapat tawaran review dan join event2 kat luar nun.

    Apa pun saya rasa memang best setiap kali saya buka blog saya dan blog kawan2...heheheh..

    Tapi kalau saya berbual2 dengan kawan2 kat luar saya bosan la kalau dia ajak sembang pasal blog..kenapa entah..mungkin sebab kawan saya tu bukan blogger..//hahah

    ReplyDelete
  13. bila la boleh jumpa blogger2 ni...

    ReplyDelete
  14. belum ada rezeki ;agi jumpa SA..biarpun berselisih dah kat midvalley baru-baru ni.

    ReplyDelete
  15. Memang indah bila sama-sama blogger ni bertemu..merapatkan silaturrahim, berkenalan dengan dunia masing-masing

    ReplyDelete
  16. lain kali buat gathering panggilah kita sekali heheheee

    ReplyDelete
  17. memang seronok berblogging ni kan..ada banyak yang seronok kalau digunakan untuk sesuatu yang berfaedah :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah