Tuesday, June 16, 2015

Jakarta Trip 2015 > Indonesia International Wedding Festival 2015

Hi korang...
Berzaman plak aku amik masa nak settlekan bab Jakarta Trip ni kan...ekceli first time dapat hadirkan diri ke Indonesia International Wedding Festival 2015, event yang julung2 kali diadakan di Jakarta Convention Centre. Pelbagai konsep perkahwinan di pamerkan disini untuk bakal2 pengantin..memang peluang keemasan la kan..aku pun setuju la nak survey2 apa yang patut especially wedding card, huiiii juling bijik mato den nengok macam2 ghupo kad undangan...no wonder ramai VIP dan artis2 pilih Indonesia untuk menempah wedding card..murah dan berbaloi...pakej perkahwinan pun semua murah2 kalau compare yang kat Malaysia...apapun xde la aku tempah apa2 pun...just survey je dulu...

jom aku bawak korang jalan2 tengok apa yang sempat aku kongsikan...


Indonesia International Wedding Fair 27 Feb - 1 March 2015


antara dekorasi yang menarik


Dekorasi dari bunga orchid putih...cantik bangattt....


antara peserta pameran yang memfokuskan seni photography


The Ritz Carlton dengan pakej yang ditawarkan


Antara goodies untuk tetamu...


barangan goodies untuk tetamu


cantik2 dan eksklusif kan...


frame photo untuk candy buffet table


ini pun goodies jugak...ada budget boleh la beli banyak


ni plak goodies box yang direka cantik serta membuatkan aku rasa terpesona...


wedding ring...cincin bertatahkan berlian..


macam2 bentuk dan rekaan yang eksklusif


ya allah...tak sabarnya nak sarung cincin...tp nope...aku x beli...namapun survey je kan...


harga pun boleh tahan...sebentuk cincin je RM15K duit Malaysia la...


yang ni aku sempat mencuba...tup2 x leh bukak weh...seriau jap aku.,..kalau x leh buka memang kena beli la kan..kad kredit aku nyer limit pun x sampai 10k...Memang masak la jawabnya...


Berpeluh2 nak tanggalkan cincin tu...salesgirl tu relax je...weh aku sorang ni...x pasal2 aku kena kuar duit ni kang...hahahaha...cuak...cuak...tu la cuba la lagi...sibuk sangat nak cuba kan....at last boleh jugak tanggalkan dan aku terus ke tempat lain...tobat x nak cuba dah...kalau nak cuba or cari cincin biar la kat Malaysia...hahahaha....

Apapun ini memang satu pengalaman indah pergi ke Indonesia International Wedding Fair...pakej yang ditawarkan sangat2 murah...memang aku sgt2 teruja...kalau nak amik gambar pre wedding kat sini or mana2 lokasi di Indonesia pun boleh dan pakejnya masih murah gitu...x salah aku ada satu peserta pameran ni photo dia memang cantik...untuk pakej pre wedding x mahal pun...dalam RM3500 je bila dah convert to RM...see...haaa..dah siap2 amik biz card dah...mana tau ada rezeki lebih boleh hire diorang kan...cuma masa dan makbulnya impian tu belum boleh diutarakan...kang plan bagai nak rak tp x menjadi...baik senyap je kan....biasa la aku...pasang angan2 je lebih...

ok sampai sini dulu...next entry adalah last part Jakarta Trip 2015 ni....

8 comments:

  1. Berbagai rupa goodies....cantik2...bunda paling berkenan photo frame candy fuffet tu...

    ReplyDelete
  2. patiently waiting for your big day kak long...

    ReplyDelete
  3. cantiknya..untung akak dapat pergi event ni..bagi sabun untuk tetamu pun bagus jugak tu kan..

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnyerrr..tentu akak tk sabar tggu mjlis kawen akk kan kan kan...

    ReplyDelete
  5. Fuh... sib baik.. kalau tak.. haru gak..

    ReplyDelete
  6. 10k fuhh x blik Malaysia a jwbnya klau d pksa bli

    ReplyDelete
  7. meremangg bulu din , kalau cincin tu btol x leh bukakk, hahaha~ kerat jariiii! lulz~~~~

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah