Thursday, April 12, 2012

Lunch Atas Kapal...Ko Hado???


What!!!!!Lunch atas kapal???/wo..wo..wo....jangan betulkan blog anda...betul ni memang sesungguhnya 
propa lebih!!!!hahaha..semalam hari dating aku ngan cik abg...eleh...hari2 pun dating apa....hahahaha..
semalam Lunch treat aku kat The Ship Uptown,Damansara...haaa...kali ni aku yang belanja eh...
cik abg ckp dia tak sampai hati bila aku yang bayar..alaaaa...sesekali bior la aku yang belanja kan...
ni..hari2 dia jer belanja aku....bila aku bising dia ckp..hari2 dia belanja 
sebab dah tanggungjawab dia..so..mak nak kata apa lagi bedah???diam je la mak ni...


Pintu ala2 kapal sebenar kan...verangan jer la aku nak makan atas kapal feeling2 makan atas Cruise...

 cik abg yang katanya x sampai hati aku nak belanja..tgok sikit muka tak sampai hati...hahah
 x pernah lak dia senyum manis macam ni...cair mak nak..hahaha..senyum dia yang memikat...aku ler...
 ni bukan gaya aku takut dia order mahal2 tau..hahaha...ntah posing apa aku buat
 haaa...ni posing ikhlas yer....
 aku nyer menu paling mahal..eh..ni sapa belanja sapa ni...Charboiled B.B.Q Spare Rib RM50.90
 Air aku amik Mango Juice RM7.50
 Deco..sebenarnya ada  kat benda hitam tu ada button utk panggil waiter..senang kan x yah nak panggil2, terlambai2 or swit2 mcm tikus..
 hanya kami berdua pelanggan petang tu..mcm dah janji plak x nak ada orang lain..pelik...
 Salad of the day yang sangat sedap...krup krap vege dia...
 Mango Juice for me
 Lime Juice for cik abg
 Charboiled BBQ Spare Rib...besar giler portion aku....
 cik abg makan tenderloin Sizzling Steak RM40.90
 ni aku nyer tadi..medium well....hui...juicy...makan amik portion besar mcm tamak sgt..x habis kasi bungkus bawak balik rumah...sampai rumah letak kat meja kasi dengki kat malaun 2 ekor tu kan..pandang2 jeling2 diorang..wakakaka....jahat la aku ni...ye la..masa tu baru beli gas x pasang lagi kan...

all together total for Lunch RM123.90

Berbaloi???
sgt2 berbaloi...aku sgt recommended The Ship utk sapa2 nak pi dating..sambut anniversary ke apa..sebab cozy....Wifi Free ko...huhu..
so jangan malu jgn segan korang pi la terjah 

THE SHIP
37-43, Jalan SS21/56B, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya
03 7728 8020, 03 7728 9964
Sunday to Friday (12.00 pm to 12.00 am), Saturday (12.00pm to 1.00 am)
              



15 comments:

  1. makaiii...terjojoi bijik mata tgk harga dia..hehehe...

    ReplyDelete
  2. the ship mmg sedap long....sesuai sgt dating romentik...napa along tak sedondonmerah..lagi cun tau..

    ReplyDelete
  3. harga dia dah boleh tamppunh lunch munna 10 kat ofis ni.... tapi tgk steak tu mmg nampak sedap lah weiii

    ReplyDelete
  4. Shu
    - The Ship steak terbaik..harga belakang kira yunk...

    ReplyDelete
  5. Mimy
    - cik abg x ckp nak pakai merah..along banyak jer baju merah..huhu...

    ReplyDelete
  6. dan skrang...dengan secara tiba2 tekak rasa nak makan western..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa along kejam...

    ReplyDelete
  7. aku pernah makan kat the ship ni masa bujang dulu...mmg dah lama giler tak terjah sini...

    ReplyDelete
  8. tgk pic yg menggoda ni semua terus tekak ni teringin mkn steak -_- sedapnyaa lahaiii

    salam kenal dr mamyharraz :)

    ReplyDelete
  9. Yus
    - hahahaha..kijam kah along???harussss...

    ReplyDelete
  10. Wahida
    - apa lagi..terjah la nok..kembalikan memory lama tu...

    ReplyDelete
  11. mamyharraz
    thanks yang..salam perkenalan dari i jugak...

    ReplyDelete
  12. sekali sekala bleh la kan
    ari2 mau rabak
    huhu tp kalo mampu bleh jek hari2
    ngeee...

    sejak ade anak ni kan, lama xmkn fine dining gini
    huhu xpe la, mana penting kite dulu kan
    ewahhh

    ReplyDelete
  13. Syana
    - kalau hari2 maunya rabak nok..hahahaha..sesekali jer layan ni...

    ReplyDelete
  14. sesekali makan mahal ape salahnyer..

    ReplyDelete
  15. Tak pernah try lagi.. eemm.. sesekali layan oklah. Kalau selalu.. rabak poket..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah