Thursday, April 19, 2012

Kau Dah Kenapa Setannnnn!!!!!

Dia buat hal lagiiiiiiii.......
Ya allah kau tabahkanlah hati aku...kenapa la aku di duga ngan perangai manusia yng bebal...(sorry ayat aku agak kurang ajar)
Pagi ni aku ada meeting kul 10, aku dah siap arrange and call tea lady minta buatkan air..
tea lady ckp dia busy..kejap lagi dia naik...so aku kata x per la kak..Riz buatkan lah...lepas settle semua tu..dah buat air dah hantar bagai...aku call tea lady masih bz dan x jawab call..aku call la Recepionist terlampau (aku pernah gaduh ngan dia) tu aku ckp clear jer.."amalina,kalau nampak tea lady, ckp kat dia tak payah naik atas coz kak riz dah buatkan air dah"
x lama lepas tu tea lady naik mencungap2 jumpa aku..
Aku : eh...kenapa akak naik
tea lady : amalina ckp Riz call suruh naik sekarang buat air
Aku: Astagfirullah al azimmmmm...Riz ckp...kalau nampak akak, ckp kat akak...x yah naik dah..Riz dah buat air
Tea Lady: ntah la Riz, penat dah aku ke hulu ke hilir
Aku: x per nanti Riz check dgn dia...

Aku x tau la samada receptionist ni pekak ke bebal...dah banyak kali dah dia buat perangai mcm ni
aku pernah up entry pasal dia kurang ajar tu...aku dah malas nak amik port dah..tp
lain aku bg tau..lain pulak dia buat dan sampaikan...x per la...kontrak ko pun x lama jer lagi abih kan...
dan menurut admin x kan di sambung....aku tau x semua orang perfect...tp benda ni kerja ko...dah hari2 buat kan...x kan la penyampaian tu always salah...kalau mcm ni jugak la perangai ko...ko bawak pi company lain pun..tetap x kan berubah la...

11 comments:

  1. kak..kalu la receptionist opis lebly nieh kontrak..dh lama jugak lebly tendang dia..huuu

    ReplyDelete
  2. dio sajo nak keno kan tea lady tuh kot...

    ReplyDelete
  3. ish..ish... tak moleh sugguh reception tu...sabar jer la along..

    ReplyDelete
  4. kalo tak dpt continue kontrak nanti jgn salah kan org kan..sendiri yg tak jaga periuk nasi sendiri..

    ReplyDelete
  5. nasib ko la nanti yer lepas habis kontrak..huhuh..

    ReplyDelete
  6. ngeri kalo dgr kontrak x sambung.. hukhukhuk~

    ReplyDelete
  7. sndiri carik pasal..
    tak salah klu co tak sambung contrak along..

    ReplyDelete
  8. kalau macam ni perangai reception tu...Bancuhkan air teh Panas tu simbahkan aje kat dia...

    ReplyDelete
  9. klu kerja xdi buat dengan ikhlas begitulah jadinya.....

    ReplyDelete
  10. baguslah kalau tak sambung kontraknya...

    ReplyDelete
  11. Kesiannya pada tea lady tu.. huhuhu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah