Wednesday, April 18, 2012

No Manners nyer Perempuan...


Jumaat hari tu aku balik dari Kuang ke Seremban...sebelum balik kemas2 rumah dulu...
cik abg amik pi makan and then htr kat stesen Kuang...dapat train dalam kul 8.50pm mcm tu kan...
perjalanan ok la berjalan lancar ..x pack mcm selalu....tp x best dpt train lama...ciss..x sedar diri kan..dah ada yang baru nak naik yang baru jer...yang lama x pandang..aku pentingkan keselesaan kata ko....

perempuan ni aku x tau la bangsa apa..tp bukan org malaysia la...masuk merungut2 dlm bahasa dia
no manner memekak ckp kuat2
siap nangis2 pas tu sretttt..srottttt.....hak tuih kat dalam train tu mcm..OMG...bangang nyer...sental2 kat tudung ke apa ntah dia pakai...masa ni lampu train x berapa nak ada...x tau pesal..
eh...tetiba nyala lampu baru cerah amik gambar muka ppuan ni...korang leh agak tak bangsa apa dan dari mana...

Bingai tul..kalau aku jadi ppuan india sebelah dia tu..confirm aku berambus..aku sanggup berdiri dari duduk sebelah dia....ko nak nagis ke apa ke..ko nyer pasal la kan..
jangan la ko xde manners pengotor buang kahak dalam train tuh...
bangsa mcm ni dtg Malaysia buat mcm kat negara dia la..amik ko popular dlm blog aku...


11 comments:

  1. ko kak long..selamba je snap2..org tak perasan ker? berani tul...

    emm...nak kata negro, pakai tudung plak...nigeria kot..
    pengotor nya..ntah apa2 tah

    ReplyDelete
  2. mcm2 perangai manusia ni kan. huhu.. mcmana org luar agama lain nak merasai keindahan Islam kalau berpakaian ala2 muslimah tp perangai... hrmmm..

    ReplyDelete
  3. myanmar kot? kat area umah deqla selyg ni ramai sgt bangsa asing camni...dorg suka mkn sireh pas tu main ludah sesuka hati...pengotor..pernah pompuan india mrh2 dye, tp dye melawan pulak...kuajaq betol!

    ReplyDelete
  4. eeeeeee...geli kot kalau dok sebelah pmpn tu...pengotor nye...x pasal2 glamer kt blog nih...hik3

    ReplyDelete
  5. All
    - itu la untungnya guna hp touch screen ..bukanlah hala jer kat dia kan..dari tempat duduk i tuh leh zoom...pasal tu senang jer spt amik gambo..hehehehe....

    ReplyDelete
  6. wahh..blog orennyeee....hehehe..

    ni dr muka nampak cam org burma jer.. diorg mmg pengotor..kat atas ferry ni.. makan sireh siap ludah merata.. eeeee....

    ReplyDelete
  7. eee..nape pgotor sgt!!!
    mmg bingai la...!
    afrika kot ni..

    ReplyDelete
  8. kire penyabar betul la akak india sebelah tu kan?

    ReplyDelete
  9. klu lyn dah bangun dah..
    tak kuasa nak dgr dia mokak2 gitu..
    dah lah pengotor, mau Lyn muntah kat situ gak nnti..

    ReplyDelete
  10. Kalau ai dok sebelah dia mmg dah kena sound dah tu.. silap2 ai sruh dia keluar dari train tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah