Tuesday, April 17, 2012

Muzium Negara


Kat situ Nestle buat roadshow kot...tgh2 hujan tu la...patut la masa2 masuk tuh..tanya kat guard perempuan tuh...makcik kat mana nak parking?
dia jawab " oooo...makanan free semua ada di dalam..nanti masuk terus pergi kat situ yer..."
salah tanya ke aku yang salah dengar ke apa ntah....xper la makcik...banyak sgt org tanya kot sampai lain kitorang tanya lain dia jawab... " kenapa makcik pekak makcikkkkk..."tp masa tu dah jauh la....sakit perut aku gelak...

 wah..minah excited ni....
 pameran pintu gerbang..sgt2 klasik 
 penerangan
 lihatlah....Dania dah sampai Muzium...
 lantai ni pijak jer kuar corak2 tu....
 banyak tempat2 menarik...
 ni kalau amik guna DSLR ni mesti cantik
 huga..huga...manusia zaman batu...
 zaman kesultanan melayu Melaka
 leka Dania tgok patung2 tu berpusing..mengisahkan portugis dan sultan melaka sedang berbincang..
 senjata zaman Portugis..
 ttg petani menggunakan alat2 traditional kupas kelapa...
 ini apa da...mama kelupaan
 dania depan kereta bomba lama

Habisss...ttg Muzium....actually banyak giler gambar..aku publish mana yang patut jer eh...
naik pening aku nak pilih gambar...
kemana kami selepas ni???
lepas tu makan Nasi Kandar....dah makan...terus ke Petrosains KLCC....
mula2 nak pi tempat lain tp Dania sentap.....dah dia nak jugak pi Petrosains....makanya 
naik pi LRT aku ternampak Peej Burhan  baru balik dari shopping barang2 nak buat hantaran kot..dia dengan en ehem..ehem dia...aku nak tegur mcm segan plak..heheheh.....x lama lagi dia nak kahwin kan....27 April...aku tau pun dari blog Fillanie..
x sabar nak baca pasal wedding dia ...



5 comments:

  1. hamboi dania posing ..hover tau..hihi

    ReplyDelete
  2. ala napa x jadi paparazi peej burhan dan dot dot dia..heheh

    ReplyDelete
  3. lalu tiap hari pergi kerja..tapi tak pernah singgah

    ReplyDelete
  4. wah.. kemain anak dara sorg ni berposing..

    ReplyDelete
  5. Dania boleh geng dgn dak Nuha.. suka nau bergambar..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah