Wednesday, April 25, 2012

Tugasan Sampingan Seorang Secretary


Salam and gud morning frens.....sunyi sepi blog aku kan....kesentapan berlaku pada aku semalam...membunuh segala semangat nak berblog...di tambah kebusyan yang melanda...so...apa aku nak update hari ni....oh yer..meh aku kongsi serba sedikit kerja aku...
selain menjaga segala keperluan bos kat opis, department dan tugas2 secretary yang biasa...
ni la tugas aku hari2

 segala maklumat client simpan dalam sharepoint...system yang di reka utk department aku...so selain key in dalam system aku kena buat manual jugak dalam excel utk record purposes...sebab benda ni la aku kekadang sibuk....xde masa nak update blog.
 ribuan business card yang aku dah siap record..ni box terbaru..yang lama sudah ku simpan x kuasa nak tgok2 dah
ni card yang baru utk aku record dalam system dan excel

senang ke kerja aku???/mmg la senang..apa segala details kena key in...tp every time kalau bos nak cari...
akuuuu jugak yang jumpa...sebab aku monitor benda ni....staff lain
memang boleh access tp jarang yang dapat apa yang diorang nak...pasal tu aku kena simpan kat tempat lain
mudah utk aku...dan mudah jugak utk diorang...kadang2 stress jugak sebab 
satu nama kekadang ada beratus...yang membezakan surname diorang jer...
so..benda ni ada kaitan dengan KPI aku?of course la...
Korang mcm mana?


9 comments:

  1. banyaknyaaaa nk kena buat data.. adushhh~

    ReplyDelete
  2. memang menarik benda nie..for future ref kan .. gud luck

    ReplyDelete
  3. boleh tahan gak keje u sis....i pun PA tapi tu laaa lain dari bidang tugas u, ye laa lain tempat lain caranye kan....

    have a nice day sis....

    ReplyDelete
  4. yes..tugas yg mencabar..nasib Ayu punya boss..business cards semua dia handle sendiri..

    ReplyDelete
  5. zana bukan PA.. hihihi.. tp pernah jadi part time PA kat cpmpany swasta masa tgh cuti semester.. payah gak sbb banyak benda nak kena ingat.. hihihi

    ReplyDelete
  6. aku pun tgh bz ni nok...huhu..

    apapun, kalau kita enjoy dgn keje kita, insyaAllah, kita akan bagi yg terbaik...

    ReplyDelete
  7. kerja PA mmg gitukan, semua benda berkaitan boss kene amik tau, good luck!

    ReplyDelete
  8. kerja secretary biasalah...
    sama lah mcm Lyn ni..
    rasa cam nak tukar job jer

    ReplyDelete
  9. Setiap hari kita belajar sesuatu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah