Thursday, April 12, 2012

Kepong Sentral Bergegar

Susulan gempa bumi di Acheh...

pagi semalam masa dalam bilik air..tengah mandi tetiba aku rasa pening...apakah..dari berdiri terus mencangkung..( korang jgn bayang yg bukan2 eh)..pesal plak aku rasa pening ni kan...
sebab aku dah kelewatan nak pi dating..janji ngan cik abg kul 9.30..aku terbangun kul 8.30..aku x fikir apa2 la..cepat2 mandi..terus siap dan keluar..malas nak duk umah tgok muka malaun2 yang macam mintak pelempang kan...
x tau pun pasal gempa..tgh dalam keta ptg semalam tgok2 fb..baru la tau pasal gempa bumi di Acheh dan akan melibatkan Utara Malaysia serta semenanjung...rupanya kesan gegaran sampai ke Batu Cave dan jugak kawasan Kepong..uish..seriau acik dah ha..walaupon xde la tinggi condo aku duduk ni...18 tingkat..aku kat level 7..uish..aku x leh bayangkan..sempat ke nak turun tangga..apa jadi kalau terus terjun..bukan rendah..koman2 kalau terjun sure mati punya kan (aku tgh bayangkan ni yer..)..terus aku jadi penakut jap, terus teringat Dania..terus ingat family aku, cik abg mesti kena ingat..

ada antara korang yang mengalami kesan gegaran???meh la kongsi sikit...

Ya allah..harap2 xde la umat2 islam di Acheh yang menjadi mangsa...begitu jugak rakyat Malaysia di sana jugak di negara kita..dengarnya laut bergelora...so..lepas ni sementara waktu jgn la turun mandi laut...
risau weh, kawan2 aku ramai tinggal kat persisiran pantai PD..kat Georgetown pun...Shu Shinju...harap2 shu ok la yer...

Kerajaan Indonesia menghentikan amaran tsunami kul 6.45 ptg semalam..tp diorang kena alert jugak...
sebab malang memang tak berbau kan..sapa setuju ngan aku?angkat tangan...

***ini citer siyes..aku x buat main2...cara penulisan adalah untuk sedapkan hati sendiri..***

8 comments:

  1. thanks along..concern pasal shu... alhamdulillah..shu ok kat sini.. doakan kami yer along !!

    ReplyDelete
  2. ye la..risau sgt semalam.. my sis kat poli PD..jenuh la suruh balik, dia tak nak..sedara ayu kat penang..ramai gak yg rasa gegaran tu..hubby ayu kat kl tower pun rasa gak sikit...
    tu la..harap takde apa2 la..

    ReplyDelete
  3. Sama lar dapat rasa gak. umah ai tingkat 8 jer tp goyangannya walaupun sikit tetap rasa takut kan. huhu

    ReplyDelete
  4. xde rasa gegaran tu...kakak je la terasa masa otw blk ke gombak..dye ckp btl2 rasa gegar kat batu caves tu...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah kt tmpt iena xrase..
    umh iena tingkat 3
    dkt bandar bru bangi

    ReplyDelete
  6. tak rasa kan gegaran pulak walau kat area gombak.maybe umah bawah kot..kita pun teringat kan kawan blogger penang, shu, maktok, anida...Alhamdulillah takde apa ..tp berjaga jaga

    ReplyDelete
  7. terasa gak gegaran tu semalam..
    seriau dibuatnyer

    ReplyDelete
  8. Yup ada... off ai tkt 14 masa tu.. diarah keluar lagi..
    skrg bila ada je gegaran pasti terasa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah