Thursday, April 26, 2012

Dari Pencuri Gas...Now dah upgrade ke Pencuri Beras

Aku ni kan...x habis2 dengan masalah housemate aku yang baru nak kenal dunia tu....
Hari tu aku dah memekak pasal diorang curi guna gas..sedangkan ajak kongsi beli x nak kan?kali ni plak..
amik beras aku....depan mata aku selamba jer...xde la nak ckp..kak riz kitorang guna beras ye..x pun ckp la
kak riz beras kitorang dh abih..kitorang amik sikit beras kak riz ni...Ha..kalau ada la mulut manis mcm tu x per la jugak..ini tak..depan aku selamba amik..basuh dan terus masak...sedangkan sebelum ni semua barang ko simpan dalam gobok buruk tu...even garam..asam jawa...minyak..semua simpan...x leh kongsi...ingat aku hadap sangat agaknya..patutlah beras aku 5KG untuk aku sorang x cukup sebulan..rupanya dalam diam ada yang curi guna...tp tu la..tiba turn diorang..selamba jer guna ...patut ke?
Aku boleh stress ngan diorang ni...harap2 budak baru nak masuk minggu ni x de la perangai mcm bebudak tu..
aku paham ko budak..masih belajar..tp x kan cikgu ko ke..mak bapak ko ke x ajar pasal adab?
ini bab makanan beb..jadi darah daging..kalau aku tak halalkan dunia akhirat mcm mana...
anak aku pun aku ajar...kalau nak amik apa2 barang2 x kisah la sesiapa punya...tanya dulu..boleh ke tak..
jangan dah ambik baru ckp...bukan apa u olls...nanti perangai mcm tu terbawak2 sampai rumah orang...dan paling penting takut terbawak sampai dah besar panjang...
Betul tak?

3 comments:

  1. masalah betul org mcm tuh..
    payah nak diajar klu tak faham bahasa

    ReplyDelete
  2. hehehe.

    agak agak dia baca tak blog kak?

    kalo dia baca lagi best kan?

    ReplyDelete
  3. Harap dorang dah berubahlah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah