Friday, April 13, 2012

TAUBAT!!!!!!

Terima Sms Petang Semalam

malaun: Kak Riz, kitorang dah letak RM18 atas meja makan,nanti amik eh..kitorang nak guna dapur nak masak..susah la kalau x masak

Aku reply : eh..yer ke...ok..noted

Huhu....hanya kerana aku sound nicely bising2 pagi semalam...diorang dengar...mcm rasa bersalah mencuri kan...terus dorang hantar sms mcm tu...ingat aku memain agaknya...apa ke salahnya petang tu ko bagi jer..xde la harus curi2 guna and aku nicely tuduh ko pencuri gas,...nak berkira pasal apa pun..nak masak pun utk perut sendiri jugak...aku x paham la...semalam aku balik mmg ada duit atas meja makan...cantik tersusun siap ada nota "DUIT GAS"...dorang balik pun saing2 aku gak...tp org dah buat salah kan..xdenya dia keluar bilik say sorry ke...aku sajer jer lepak kat ruang tamu tunggu kot2 dia nak kuar masak ke..mintak maaf ke..HARAMMM...xde...aku pun masuk tido...
Lagi satu perangai dorang ni...makanan diorang mmg diorang punya...beli banyak2...pas tu x elok buang...
campak dalam tong sampah...the best part malas buang sampah..bukan susah pun ko buang jer kat tong sampah yang disediakan management...bukan jauh pun...depan rumah jer...tp kalau dah PEMALAS..apa pun tak boleh...nama nak ajak makan sama ke..pelawa masa makan ke..xde..peti ais aku tu penuh ngan barang diorang..sampai aku nak letak makanan aku pun x bleh..dari hak beku sampai la kat box letak buah2an...
dgn air coca cola la...segala mak nenek...itu belum mesin basuh tu...kalau boleh hari2 nak basuh baju dan kat ampaian diorang yang conquer semua...aku yang nak basuh baju ni, apa kes???....aku jahat..ari rabu ari tu aku siap basuh semua baju aku dalam almari walau x kotor..aku sidai sampai hari ni....penuh....pagi tadi masa nak keluar rumah..salah sorang tanya..."Kak Riz x angkat baju ke..kitorang nak basuh baju"..aku jawab .."tak kering lagi...semua tu baju kerja Kak Riz..kalau nak basuh esok la...maybe hari ni kering." dorang ckp..."kitorang nak balik kg ari ni...takut x sempat"...aku jawab.."then tunggu Isnin la korang nyer turn basuh plak..x caya u bleh tgok kain baju tu..semua lembap lagi..kan x panas 2-3 hari ni"...terus aku blah...boleh????
itu jer cara nak ajar diorang...KEJAMKAH AKU???ada aku kesah..diorang boleh buat aku...respect takde..aku pun boleh...aku cuma nak ajar diorang jer..xde nak berdendam ke apa...

Aku ada update status kat FB pasal ni...ada kawan aku komen..dia tanya cane diorang mcm tau aku dah voice out..aku ada add diorang kat fb ke...aku jawab..aku x pernah nak add housemate dalam fb aku..fb aku utk personal..utk officemate and ex schoolmate serta family aku jer...cik abg ada ajar reverse psycology..aku rasa ni pun dah lebih saiko dah aku buat ni kan??huhu..apa pendapat korang?



7 comments:

  1. ssh gak dapat org yang x paham bahasa melayu tu..tapi kdg2 kalau da jenis macam tu...kite buat ape pon dorang x terase kot..kdg2 kite pulak rase besalah bile sound2 orang kan...mcm kite pulak yg salah besar

    semoga dorang cepat tobat..hik3

    ReplyDelete
  2. saya dulu pun dah experience ceni along. lagi teruk rasanya kot.
    asam garam hidup bujang di rumah sewa. huhu..

    ReplyDelete
  3. a'ah btoi tue long...kadang2 kita kena guna reverse psychology nie baru jalan...

    ReplyDelete
  4. ape la susah sgt kan, bg awal2 dlu time mintak xde jd kes gini
    ce snap sket gambar dorh
    hahaa teringin gak aku nk tgk

    ReplyDelete
  5. tak pernah ade experience cam gini..
    tapi klu tak puas hati.. mmg ckp jer.. mls nak simpan2

    ReplyDelete
  6. dah puas dah bergaduh sesama hiusemate dulu.... skang ada roomate, kita gaduh ngan roommate plak #eh? lalalalalala

    ReplyDelete
  7. Kalau tak berubah perangai dorang tu, dok memana pun sama.. takkan berubah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah