Monday, April 16, 2012

Public Mutual Consultant / Representative Mulut Longkang

Aku mood tgh sentap weh....bangsat nyer Consultant / Representative Public Mutual!!!!!!

Meh aku citer...aku nyer tipon opis bunyi

Beruk : Assalamualaikum..
Aku: Waalaikumsalam
Beruk : ni Puan ke Cik?
Aku : nak cakap dengan sapa?
Beruk: Ni Puan Ke Cik?
Aku : Puan
Beruk : Saya Badrul Hisham dari Public Mutual
Aku : yes, anything en Badrul?
Beruk : Puan dah ada plan Public Mutual
( Aku dah tau dah niat dia ni..approach aku suh amik dia nyer plan la ni)
Aku : oh...Public Mutual...dah ada...hushand i ambikkan..( Kelentong Lebih)
Beruk :Dia amik jenis apa..jual beli ke apa ke...
Aku : kenapa awak tanya?saya x amik tau dia yg ambik dan saya mmg tau..
Beruk : eh Puan kena amik tau ...bla..bla....nanti kalau bercerai senang...bla..bla...
Aku : Dah abih dah?saya ada keja..jap lagi bos saya masuk
Beruk : eh..puan kena amik ni..saya tak rasa suami puan amik plan yang betul bla..bla...
Aku: hello..kalau suami saya dah ambik ke..apa ke..biar la dia..and please..im not interested and i have no time for all this...(Aku ngaku aku letak tipon dulu)

tiba2 bunyi lagi tipon

Beruk : Puan..ni la salah satu punca org melayu cepat jatuh bila ada org melayu mcm u ni...

Aku: u pun menjatuhkan bangsa u sendiri,sebab u approch org then tu paksa2.u paksa sebab apa?
sebab u nak untungkan diri u sendiri kan?mcm ni ke cara u approach org?public mutual nyer consultant mcm u ni memang worst.. kurang ajar..biadap

( Kali ni dia yang letak tipon)

Bunyi plak lagi sekali tipon

Beruk : boleh ckp dgn en Abdullah bla..bla...( buat suara lain..tp aku mmg cam suara dia)
Aku : im not your operator....
Then aku letak tipon

bodoh x..ko nak jual plan ko or unit trust ko dengan paksa2 org dan ko burukkan org lain plak kat telinga aku...heyy...aku
xde masa nak dgr apa ko ckp...sukati aku la..lain org lain la approach eh...ni siap burukkan si polan or si polan yg jual benda yang sama..ko nak rosakkan org lain nyer niaga asalkan ko dapat rebut pelanggan dia...
aku memang x berkenan..lagi satu jenis yang kejar2 org kat public siap ikut...mana ko pergi...sampaikan pernah aku sampai masuk toilet kuar balik pun dia tunggu depan pintu toilet..x kurang ajar ke cara diorang approach org?yang jenis mcm tu sapa? Melayu kita tau...aku tgok yang bangsa lain pun ada jugak ..tp kalau kita ckp x minat or..no thanks...diaorang akan ckp...ok..thanks....

Aku x paham la..memang bukan semua jenis mcm ni...tp ko dah la random call org pas tu tetiba nak ckp mcm2 plak mcm ko sorang nyer yang bagus..dah aku ckp aku dah ada dan x minat..dah la...bengong kan..
amik ko kena sembur ngan aku.....


11 comments:

  1. mmg nak kena maki la tu...desperado sgt kerrrr

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. selalu dpt call gini.. mmg kacau mood la diorg nih.. susah kan kalu tak reti bahasa..:)

    ReplyDelete
  3. biadap ...mmg kalau org camni ckp je sori tak minat bye..

    ReplyDelete
  4. perghhh....lieya pun same menyirap bile bace cite nie...bongok tol org tu....

    ReplyDelete
  5. hmm...tgh kelam kabut nak kejar target le tu kot?

    tapi rasakanlah akibat dari kebiadaban diri sendiri kan?

    ReplyDelete
  6. agak2 la kan...mano leh pakso2...

    ReplyDelete
  7. Public mutual ok lagi.yg jual insuran lagi jilake

    ReplyDelete
  8. kelasss ko dik...hehe..baru buku bertemu ruas gitu.Haaa..hamik skali kena bambu plak ekk.kadang gitu la..owang yg camni selalu buat kita nyampas dgn agen public mutual & insurance..ayat tak persuade langsung..dok hentam owang lain apa kess..kan..kan..

    I like your way..muahhh!

    ReplyDelete
  9. betul tu..xsukalah di paksa2...!
    dah tu biadap lak tu..!

    ReplyDelete
  10. haaa .....

    badrul hisham tak reti bahasa ni baru je call tadi ....

    geram jugak jenis call 5 ~ 6 kali no ofis ni ... ganggu la!

    ReplyDelete
  11. eemm.. ni kalau dapat bertemu 4 mata ni memang best ni.. memang mendapatlah jwabnya..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah