Friday, April 6, 2012

Rombongan Ke Perak


Dah selesai kenduri sebelah perempuan...now kenduri sebelah lelaki plak...kami gerak sehari awal..
lepas sembahyang Jumaat...5 kereta dan sebuah van...perjalanan berjalan dgn lancar sampai la nak masuk Simpang Pulai..2 kereta tersesat sebab x nampak kereta lain dah masuk Simpang Pulai...terus ke exit Ipoh plak...jauh tersasar...terpaksa la pengantin pi cari.....
kereta yang sesat tu..family sebelah abah dan adik aku si Lisa...lambat sampai..anak2 dah kehausan nak susu..kelam kabut...

 family photo kat RnR Sungai Buloh
 anak aku senget benget
 ni anak beranak...sorang pak long..sorang anak buah..tp mcm anjing ngan kucing...
 seorang nenek,cucu dan anak buah...Adeliya yang hyper..suka berjalan...
 ni la homestay yang pihak lelaki sewakan utk kami...rumah yang ada 7 bilik, attached bathroom..hall yang besar...laman yang luas..semua keta rombongan boleh masuk...sok2 kalau ada nak info ttg bungalow ni..korang amik jer no tu...siap ada owner sekali..
 luas kan laman?
 kalau aku dpt rumah macm ni..syurgaaaaa....pandai diorang pilih homestay ni sebab berdepan ngan kedai2, fast food, station minyak..super market..dimana aku malam tu dah shopping sama ngan mak yang terlupa bawak baju...boleh???

Van pun leh parking...silap2 lori pun boleh....sgt puas hati ngan homestay ni...selesa..
kami check in 7 mlm...tp keesokkan eh belum kul 12 dah kena halau ngan bangla pekerja tuh...bingai...
ngan semua masih bermalas-malasan..kelam kabut..katanya kul 1 ada org lain nak masuk...
suka duka masa kat sini..biarlah menjadi rahsia aku dan family..
pokok pangkal kami happy...pokok pangkal dah selesai majlis...
tp tolong la adik2ku....pas ni si bongsu nya turn..cari org dekat2 boleh x?jauh weh nak pi menghantar....



7 comments:

  1. kat mana kg pengantin laki ni? kg sy kat perak gak... hehe

    ReplyDelete
  2. sIMPANG pULAI..XDE LA JAUH MANA..TP KALAU DARI SEREMBAN..JAUH LA KAN...

    ReplyDelete
  3. xde2 lg jauh korg kne anta..kt perlis..ko suke swah padi kn...haaaa nk x?? nk x??

    ReplyDelete
  4. ehhh...adik lg jauh..kt Perlis nun..lg best..ada sawah padi..ko suke kn..haa...nk x??nk x??

    ReplyDelete
  5. haah la along menarik homestay ni..luas betul hall dia

    ReplyDelete
  6. Sudahnya yang bongsu dapat orang Perlis..

    ReplyDelete
  7. Hai la... naoelah jd mcm tu.. patutnya ownet kena bagitahu sampai pukul berapa boleh stay at homestay tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah