Friday, November 14, 2014

Bahan Basah Stok Seminggu...

Hi korang...
Semalam balik kerja terus pi Sam Groceria kat Nusentral. ..saje beli  tambah stok yg dh licin dlm peti ais...x dan nk pi kedai lately...stok yg ada dh abih...gigih la pi sensorang semalam...kang x top up x mkn plak kan...even x selalu masak...

Sampai rumah housemate tanya...banyak beli barang...tp x nampak masak pun...huhu.....ko mana tau aku masak ke tak...dah tentu2 ko lepak dlm bilik je...semalam baru nampak muka...

Jom tgok apa aku beli



Ikan tilapia merah


Daging lembu


Bendi...buat masak asam sedap kan..


Peha ayam...


Ikan salmon...grill sedap ni

Bila nak masaknya ni....
Minggu depan la kot ..tp betul la...pesal aku beli mcm banyak plak kan....kena start masak next week ni....aku mmg mcm ni...stress pas tu beli macam2...

Total damage untuk semua ni RM30....hihihi....

Isnin ni boleh beli roti wholemeal plak...misi diet nasi masih diteruskan....





15 comments:

  1. wah..diet ek kak long? caiyok caiyok!!

    ReplyDelete
  2. huda pun selalu singgah pasar mlm beli brg mentah stok seminggu..mcm ikan & ayam selalu basuh siap2 baru simpan dlm freezer..kesegaran terjamin sikit..hehe

    ReplyDelete
  3. Buat masak asam pedas, ermm sedapnye..

    ReplyDelete
  4. misi diet ker ni..kena masak rebus atau grill je lah hehe..selamat berdiet!!

    ReplyDelete
  5. Sy lak, lately asik mls je nak msk. Kenapa ntah...huhuhuhu!

    ReplyDelete
  6. akak diet x makan nasi je pastu ada exercise n mkn apa2 produk x?
    share le sikit tips..tenkiu

    ReplyDelete
  7. bendi buat asam pedas..aummm..
    salmon tu masa ecah bersalin hospital sediakan salmon grill untuk yg lepas bersalin..sedapppp

    ReplyDelete
  8. bendi rebus cicah sambal belacan ngan nasi panas2.. walaaawei hahaha sajer jer kacau diet u.

    ReplyDelete
  9. wah banyaknya beli..macam2 boleh masak ni..

    ReplyDelete
  10. Kene fikir menu nak masak ape pulak lps ni kan

    ReplyDelete
  11. uiks.. murah gak semua tu rm30.... syioknya shopping barang basah...

    ReplyDelete
  12. Selamat berdiet .....Semoga berjaya Akak

    ReplyDelete
  13. Saya pun suka beli banyak-banyak buat stok. Malas nak berulang alik.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah