Monday, November 10, 2014

Review Mee Tarik Warisan Asli Cawangan Setapak

Throwback masa cuti Deepavali....sempat pi review Mee Tarik kat Setapak...mee yang di war2kan sedap oleh rakan blogger sebelum ni...memandangkan aku diet nasi so saje nak mencuba mee tarik ni...x pernah cuba tp masa aku pi Guangzhou dulu dah explore dh ttg mee tarik ni...no worries mee tarik ni adalah halal dan merupakan makanan terbaik bagi sesiapa yg nak ubah selera....

Restoran ni terletak di  PV128 Jalan Genting Klang...x susah nak cari sebabb restoran ni satu2nya berwarna hijau....


Nampak papan tanda gambar org tgh buat mee tarik dan konsep perabot kaler hijau...


Alamak gelap plak gambar


Pilihan aku mee soup with braised beef....sedap...aroma soup dia sgt2 best dan membangkitkan selera


Lawan plak ngan air Laici Longan


Dried Fungus Mee...


Toothpick Lamb...ini snap gambar je kat menu


Antara menu2 lain yg ada dlm buku menu


Ini jugak...


Memandangkan masa aku sampai tu xde orang yg dtg...makanya aku terlepas nak tgok  salah seorang pekerja menyediakan mee tarik..kalau x boleh je buat video...banyak part x dapat  aku abadikan dalam gambar dek kerana aku segan nak amik gambar...lepas makan baru la ada ramai orang masuk restoran ni...x sempat jugak nak tgok secara live orang tu uli tepung dan buat mee tarik...x pe la sebelum ni masa kat Guangzhou dh tgok kan...sama je konsepnya...

So if korang nak mencuba ubah selera kat sini....boleh la terjah alamat di bawah 

No 1-G PV128
Jalan Genting Klang

Tel : 012 3490285


Mee Tarik Warisan ni ada cawangan di

Sungai Besi
Dang Wangi
Shah Alam
Bangi

21 comments:

  1. bagus review akak ni.. menyebabkan kita teruja nak try makan kat sana.. tunggu pindah sana.. hihi
    Mama Niza

    ReplyDelete
  2. kita pi makan yang kat sg besi punye, ok not bad. nanti nak cuba kat bangi punye plak..

    ReplyDelete
  3. nyum.. nyum.. rasa lapar plak tengok makanan tue ^_^

    ReplyDelete
  4. Skang nie ramai duk nyebut psl mee tarik nie..mcm nak cube je..hehe

    ReplyDelete
  5. Kakak rasa macam pernah keluar kat TV restoran ni SA
    Dia buat style ala-ala Cina.

    ReplyDelete
  6. Salam, wah cam sedap je! :D yg toothpick lamb tu style gila, senang nak makan, tp cm bahaye sikit, haha..konep hijau pun best! nice~

    ReplyDelete
  7. Lama dah nk try. X sempat nk p lg.

    ReplyDelete
  8. bila la agaknya sampai ke sana walaupun SETAPAK je

    ReplyDelete
  9. semua jauh2.. nak dapat nak rasa..

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lagi maan kat sini .........

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah kalau g sana boleh la cuba ...TERBAIK tetiba jer rasa cam nak g makan hehhee

    ReplyDelete
  12. Tak pernah rasa lagi mee tarik.suka gak mkn mee

    ReplyDelete
  13. huwaaa sengsara dengan entri ni... apsal laa gambar2 tu sedap sangat....???

    ReplyDelete
  14. Semuanya sedap-sedap. Teruja nak try toothpick lamb tu, cam sedap ja. Kenapa la jauh sangat.

    ReplyDelete
  15. Dia dah buka cawangan baru kt prima gombak depan bank islam

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah