Wednesday, November 26, 2014

Power Of Treatment L'oreal Paris Di Scott Garden

Wanita dan kecantikkan memang x dapat dipisahkan, kecantikkan yang merangkumi tubuh badan, muka dan juga rambut. Jumaat lepas aku berpeluang untuk merasai pengalaman Hair Spa Treatment oleh Loreal Malaysia. Haaa..selalunya orang pergi spa untuk rawatan badan kan...kali ni aku di jemput untuk buat rawatan rambut ala2 spa...untuk rambut okeh...macam tau2 je aku baru lepas gunting rambut kan...bagai pucuk dicita ulam mendatang atau bagai orang mengantuk disorong bantal...memang aku excited nak merasai pengalaman tersebut...special thanks to Ciklilyputih iaitu rakan blogger yang sudi jemput aku ke Power Of Treatment Loreal Paris di Scott Garden.

Kami para blogger jemputan diberi rawatan rambut menggunakan product terbaru Loreal Paris iaitu New Keratin Smooth 72H



Set Penjagaan Rambut New Keratin Smooth 72H


Set Penjagaan Wajah, based make up, masker and etc...bukan setakat rambut je dapat rawatan tetapi muka juga dititik beratkan pada masa tu...maknanya kami dapat pakej la...rawatan rambut dan muka sekaligus....wow..sangat2 bertuah tau....


Set Penjagaan Wajah make up remover


Barangan Make up Loreal Paris


set up location dah macam kat rumah dah...memang sesuai dengan tema merelaxkan diri bagaikan puteri di rumah sendiri...eh...sesuka hati aku je bagi tema sendiri kan..tp memang kami di minta untuk buat macam rumah sendiri dan rasa selesa sepanjang sessi treatment..


Sebelum memulakan treatment dan ketika menunggu giliran kami dihidangkan dengan makanan yang sedap...macam2 ada...sapa lapar boleh makan...sambil chit chat dengan kawan2 baru...



sementara tu kami dikehendaki mengisi borang khas untuk kami tahu apa rawatan yang sepatutnya kami mahukan untuk sessi rawatan ini...


Sesi pengenalan oleh salah seorang orang kuat Loreal Ee Von


Slide presentation Sebelum memulakan sesi rawatan


Kami turut diberikan Bathrobe dan lepas tu di layan bagaikan puteri....rasa nak nyanyi lagu Bagaikan Puteri plak...hihihi....


See...2 orang dayang memanjakan puteri....ahaks....


Chart untuk membantu korang memilih product rambut Ikut masalah rambut korang
Aku yakin korang pasti menghadapi masalah atau confius macam mana nak beli rangkaian shampoo yg sesuai dengan rambut korang....Loreal ada jawapannya...so lepas ni x perlu confius lg ye..chart ni ada untuk membantu


Eh...x abih lagi ke...


Sessi perbincangan dengan Connie mengenai solution untuk masalah2 yg di hadapi berkenaan rambut especially masalah rambut berbuah dan ada juga kami berbincang tentang masalah lain...perbincangan yg agak santai dan selesa..suka Connie sbb dia peramah sgt2...thumbs up....


Makkkk!!!! Ni muka aku tgh pakai mask...best...pakai untuk 10 minit...kan aku ckp td..mmg ini la masa untuk manja2kan diri....best!!!


Rakan baru...dan Ciklilyputih...

Lebih kurang 1/2 jam lepas cuci rambut dan blow....korang tgok gambar bawah ni...ini lah hasilnya....


Tadaaa.....rambut aku selepas mendapat rawatan....best...kepala pun ringan..segar


Kami pulang petang tu dengan senyuman.....hihihi...goodies bag ada set product penjagaan rambut terbaru...


Special thanks to Loreal Paris...
I had a blast!!!
Terus terasa bagai diri begitu berharga...bukan senang weh nak dapat rawatan spa macam ni selalu...sebab tu bila dapat peluang ni aku x lepaskan...


3 jam yang sangat2 bermakna ....i'm happy...everyone happy...such a great experience....

We love Loreal Paris....


20 comments:

  1. wowww syioknyaa..saya tak pernah lagi p mana spa ke facial ker..teringin nak p

    ReplyDelete
  2. Sekali sekala dpt layanan bak puteri sape yg tak nakkan..untungla dpt layanan loreal..

    ReplyDelete
  3. bestnyer..lepas ni akak chantek mcm puteri la..bukn selalu dpt buat facial n spa rambut..best2..

    ReplyDelete
  4. bestkan rasa bagai tuan puteri turun dari kayangan plak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sgt2....memang rasa macam puteri,..

      Delete
  5. Woww..siap jemputan macam VIP.
    Muka masing-masing bila bertopeng..
    Naik seram bulu Roma..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kami semua VIP...hahahaha...tp siyes best

      Delete
  6. Salam, wahh...santai nya...xpernah buat camni, sbb xbiasa, hahah..makanan tu mmg nmpk sedap T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan mmg sedap...ala mana tau next rezeki lynn

      Delete
  7. siap dijamu makan2 buat cam rumah sendiri ye..mujur tak sedia tilam bantal je..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bantal dah ada..sofa bed pun dah ada..tinggal x tido baring je...

      Delete
  8. serius baca entri kak ni pun rasa best..buat mcm rumah sendiri..makanan pun banyak..

    ReplyDelete
  9. wahh bestnya..memang bagaikan puteri macam ni..peluang macam ni jangan dilepaskan :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah