Monday, November 10, 2014

Family BBQ di Pantai Telok Kemang PD

Hi korang!!!
Semalam....perancangan last minute kami satu family buat BBQ session di Pantai Telok Kemang...kononnya nak berkelah santai2 hirup udara pantai dan bawak Mak yg kurang sihat amik angin kan....
Percutian singkat so pi lokasi dekat..plan asal nak bermalam kat salah sebuah hotel tp fikir  macam x berbaloi...dah tentu2 rumah kami dekat kan..next time la pi bercuti dan bermalam..lgpun tahun ni dh lepas dah allocation untuk bercuti..siap ada tambahan plak ni...tahun depan la plak...
So prepareration dari Sabtu...beli bahan2 untuk BBQ dan marinate...awal pagi semalam gerak dari Seremban dan sampai tgok air laut tengah pasang besar....uish best mandi ni kan..tp macam bahaya plak...kita set up tempat dulu sarapan kemudian baru mandi bila dh surut  skit nanti...kami pilih pondok yg disediakan oleh MPPD dan bayar RM10 sahaja...


Sempat amik gambar air pasang


Memang x nampak ada orang mandi time ni...


Ombak pun kuat kan...


Start bakar ayam dan kambing 


Sexy x ayam ni...hehe...gigih marinate semalaman...


My Abah  pun gigih tolong bakar....


Si kembar dan kakak Dania x sabar nak mandi laut....air x surut lg kan...


Otak2 pun ada...beli kat Giant 16pcs RM9


Tak lama lepas tu kami terganggu dengan kehadiran mat2 rempit...ntah dari mana datangnya...sangat2 terganggu sbb bunyi bising...


Ibu si kembar melayan kakak Dania


Nampak kembar tu? Sila focus kat ombak besar tu...

Tapi tu la...perkelahan kami mmg x best sbb sgt2 rasa terganggu dengan kehadiran motor2 tu semua...baby Qhaira nak tido pun x boleh...preng sana preng sini...kalau diorang lepak je x pe...ni siap berlumba moto kat dalam tu...bawak awek pas tu tanpa segan silu buat benda x senonoh....depan budak2 nk kiss2...peluk2...x fikir family2 ramai kat situ...nak aje aku pi sound...tp fikir balik diorang beratus2 orang kan...kang x pasal2 aku  jugak yg kena...Sedih la tgok anak2 muda zaman sekarang...budak2 perempuan ikut mat rempit...ada bertudung...ya allah...family diorang x tau ke erk....kesian betul aku tgok...pas tu mandi laut buat tak senonoh...berdukung2 mcm laki bini....laki bini pun x buat mcm tu...nak aje aku amik gambar...mmg tercemar pemandangan la...

Bila dah pukul 1tengahari..azan berkumandang dari masjid berhampiran pun mereka masih macam tu...xde rasa segan langsung kat family2 yang berkelah kat situ... x tau la apa nak jadi ngan anak2 muda sekarang...ntah dari mana diorang ni datang dan ramai betul..kami pun rasa x selesa kemas2 terus balik...Itupun jalam jammed...rupanya ada karnival permotoran ke apa ntah kat PD...x kisah la ko nak ada karnival ke hape kan...tp itu tempat awam kot x yah la jadikan tempat untuk korang berlumba or tempat korang berpeleseran lelaki perempuan....menyesal x ikut pendapat abah kami pi berkelah kat Kuala Sungai Baru...x dengar ckp orang tua lg kan....tu la....

Memang x best session BBQ kami....tercemar dek mat2 rempit dan jugak minah rempit ni....next time nak berkelah tgok la ada event apa kat PD....I




20 comments:

  1. betul kak suria.. kalau ada event kt PD jangan la datang.. punya ramai mat rempit ni. nak2 kalau malam merdeka..port dorang kat teluk kemang tu la

    ReplyDelete
  2. Wah wah wah serononyerr dapat jumpa dan jalan2 ramai kan akak.....

    ReplyDelete
  3. Sabar ye kak, tak pe, next time datang lagi :)

    ReplyDelete
  4. Tengok ayam tu tetiba lapar la pulak hehehe

    ReplyDelete
  5. Yang bawak minat rempit lentik2 tu lagi sakit mata..

    ReplyDelete
  6. Bestnye buat bbq tepi pantai. Sue dah lama x merasa tau.

    Akhir zaman kak, maksiat bermaharaja lela. Sedih sgt dgn sikap golongan muda skrg ni.

    Adakah mrk ni yg bakal menjadi pemimpin masa dpn nnt? Nauzubillah..

    ReplyDelete
  7. Weekend lepas ni mmg PD sangat padat dengan motor rempit nie. Time karnival motor besar superbike tu, kami semua ok jer...tapi ini mamat2 ni...mmg spoil.

    ReplyDelete
  8. wow..kambing tu..huhu..ni kegemaran suami saya nih..:)

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak pergi PD.. belum berkesempatan nak check in kat sana lagi.. ;)

    ReplyDelete
  10. hurm... budak2 rempit ni memang adab takde, sha ramai kekawan camni dulu, rosak pun sebab spesis ni... nyesal sangat rasa join bebudak rempit ni dulu....

    pemandangan BBQ tu nampak cantik, tak sangka plak pemandangan realiti tak berapa cantik... cuma bab BBQ tu... ishhh rasa nak join je.... seronok makan reramai berkelah dengan famili camni...

    ReplyDelete
  11. Hai suria.. Salam perkenalan. Nama sy Nuha. Sexy nye kambing tuuuuu....

    Btw jemput singgh ke blog nuha.. Ada entry baru: Testimoni Omega Guard Untuk Anak Asthma.

    Thank you :)

    ReplyDelete
  12. Mmg best picnik kat sini tp selalunya mmg ramai..so mmg bukan tmpt pilihan utk picnik..lg2 dgr citer akak..xpelah next time cari tmpt yg lbh sesuai dan tenang

    ReplyDelete
  13. semalam perap ye along? lieya dpt bygkan sedapnye bbq tu...sure perase dah serasi abis....

    adoiii mat rempit tu kaco daun lah...boleh plak buat onar kat situ...tapi hati2 along jgn disound kang lain jadinye...almaklum laah dieorg ni hati kering berani jek gaduh ngan kite ....

    ReplyDelete
  14. terliur tgok ayam sexy..hehehehe
    hmm..bdk2 zaman skang ni makin teruk..sayangnya banyak bdk2 melayu yg terlibat..bad

    ReplyDelete
  15. Bestnyeee... aritu teringin nk pergi... tapi tak tau selesa tak tmptnye, ade tmpt tukar baju tak... huhu... sbb tak biasa pergi...

    ReplyDelete
  16. Baling jer batu kat mat-mat rempit tu. Biasa diaorang ni.

    Sedapnya kambing bakar.

    ReplyDelete
  17. Bestnyaaa..
    Terkenang zaman bekerja di PD.
    Siap makan malam tepi pantai.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah