Friday, November 21, 2014

Makeover@ Ridzokumura USJ1...

Sebenarnya dah lama x memanjakan diri...dah lama x merewardkan diri sendiri...asyik kerja...kerja...dan kerja.......ada gak yang duk kutuk aku macam KG.COM sebab rambut dah panjang...kulit muka baru2 ni macam ada masalah...dah jumpa doktor dan buat treatment dia cakap lebih kepada masalah hormon...so masih under treatment....now rambut plak prob....mula2 just nak buat treatment dan trim je kan....tp setelah melalui sesi consultancy oleh Stylist Pro dari Salon ni...ternyata aku perlukan lebih dari treatment...rambut aku cantik lebat tetapi ROSAK!!! what???rosak?yesss...rosak yang teruk sampai half kena buang....

Lepas dah dapat gambaran nak buat apa dan macamana..aku pun menyerahkan kepala aku untuk di treatment....huiiiii...ramai artis ko kat sini....dari pg salon ni bukak kul 11am memang x putus2 orang...tp konsep salon ni kena buat appointment dulu...no walk in konsep....


kalau korang tgok instagram diorang...memang happening...korang mesti teruja...
ig =  #ridzokumura


Antara celebrity yang buat treatment.....


konsep dan deco memang sangat2 modern kontemporary


dan pada yang bertudung ada jugak disediakan section khas untuk Muslimah...so korang x perlu risau kalau nak dapatkan khidmat di sini


Aku bukan stalker...ni je dapat snap even gegar...pengacara dan pelakon Hanis Zalikha..x mekap pun cantik tau...


eh....artis mana ni....hahahaha...deng!!!!


hampir 5 jam dah menunggu...tp x per hasilnya sangat2 puas hati....menggunakan produk Loreal....memang terbaik...sekarang aku berasa lebih yakin setelah di make over...ye la sebagai seorang wanita bekerja memang ;perlu nampak cantik.....AKU KINI TAMPIL DENGAN SEMANGAT BARU....

Balik je Seremban petang tu...anak2 aku ni semua terjah aku...si kembar siap cakap...

Kembar : atiknyerrrr ambut mama ( cantiknya rambut mama)

Kembar Aressa : Mama..mama...meh syikat ambut..iecha nak syikat ambut mama...meh...

Aku : eh..jangannnnn...mama baru buat rambut ni....jangan la....rosak nanti....

Kembar : Alaaaaa...

Aku : ok..ok...meh kita amik gambar meh....

Maka gambar bawah ni la hasilnya.....rambut pendek korang leh tgok kat entry sebelum ni....


tgok gelagat Adeliya..cungkil biji mata tu kang....

Bayaran yang dikenakan untuk khidmat atau sesi makeover rambut aku....
RM300

Satiesfied Enough...next datang lagi untuk treatment dan colour plak...sebab aku dah banyak rambut putih a.k.a Uban....

Jangan nak gelak eh....hahaaha....aku gelak x pe....


Kalau nak terjah

Ridz Okumura Beauty Hair Salon
Impian Meridien S01-13
Jalan Subang 1
47100 KL

Tel : 0358911402 / 0380217869 ( booking appointment)

Intagram : #Ridzokumura

Sangat2 recommend...korang confirm puas hati dan percaya la....korang akan selesa berada di sana dengan layanan semua stylist yang sangat2 peramah...korang x berasa terasing dengan diorang sebab diorang layan artis dan bukan artis sama rata...lepas makeover boleh bergambar dengan owner popular diorang 

Diqwan..


14 comments:

  1. uih bestnyer kak..saya tak pernah p salon pon takott hahaha

    ReplyDelete
  2. Wow...terujanya..teringin nk p. Worth it la rm300 tu kan.

    ReplyDelete
  3. perrghhhh..dah taraf2 artis ni..
    boleh tak dia trim jambang? igt nak trip jambang kat sana la...hahahhaa

    ReplyDelete
  4. tak apa, ni pun tengah memanjakan diri jugak kan? my turn tomorrow...bha ha ha...

    ReplyDelete
  5. Cantiknya salon dia akak.. alaaaaa kenapa tunjuk gambar sipi2 jer.. meh la nk tgk..confirm meletops!!

    ReplyDelete
  6. wah, tempat retis2 ni..hoho..bgus la ada section utk org brtdung..
    bia mahal asal puas ati ye kak..
    boolat btoi matanya..hahaha

    ReplyDelete
  7. berbaloi la dengan layanan diorang kan..tempat artis lak tu..

    ReplyDelete
  8. sekali sekala manjakan diri apa salahnya kak amanda... hahahaha !!
    Sha tak sempat nak makeover diri... teringin hokeyyyy

    ReplyDelete
  9. Apsal tempat saya manjakan rambut tak bagi resit.
    Tapi RM 6 jel a kak suria hahaha

    ReplyDelete
  10. sekali-sekala memanjakan diri sendiri apa salahnya.
    kira reward untuk kita penat bekerja kan..
    syoknya leh jumpa artis

    ReplyDelete
  11. Salam, fuyoo~ banyak artis tu, tp kelakar pulak tgk gaya kak ambil gambar curi2 tu, kalau sy, mmg dah tegur dah ckp nak amek gambar (mmg muka xmalu betul) hahah..

    ReplyDelete
  12. memang puas hati kalau camni..berbaloi..makin santeklah kakak :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah