Monday, November 17, 2014

Duit Tak Boleh Bawak Mati....


Hurmmm...betul jugak quotes ni kan....sekarang semuanya perlukan duit....memang duit x boleh bawak mati...tp dh mati pun perlukan duit jugak kan...ye la..mn nak byr penggali kubur..petak kubur batu nisan segala...nak buang air kecik besar or mandi kat tandas awam pun nak duit jugak...kalau x mcm mmana nak manage tandas...
Pokok pangkal semuanya duit la kan...ermmmm....duit...duit....
Kerana duit adik beradik bergaduh
Kerana duit laki bini bercerai
Kerana duit putus tunang
Kerana duit pun hilang kawan...
Kerana duit orang benci
Kerana duit pun orang sayang
Kerana duit cinta pun boleh melayang...

Apapun...duit bawa bahagia...
Duit juga punca derita.....

22 comments:

  1. Betul tu... Cuma jgn smpai jadi hamba duit...

    ReplyDelete
  2. sebab tak cukup duit, ah long bagi pinjam... heheehhe

    ReplyDelete
  3. Jadikan duit hamba kita, bukan sebaliknya

    ReplyDelete
  4. jangan jadi hamba duit, ingat tak adik pernah up entri ni dulu... and duit jugak tak boleh kasih sayang serta kebahagiaan... la la la la...carilah duit setinggi gunung beria ke mana pun...kasih sayang dan kebahagiaan bukan diukur dari duit... *_^

    ReplyDelete
  5. Betul tu. Segalanya perlu duit T_T

    ReplyDelete
  6. jangan berhenti cari duit tapi jangan jadi hamba duit....

    ReplyDelete
  7. Duit oh duit bilalah nak jatuh dari langit? Hehehe...

    ReplyDelete
  8. Berpada-padalah dalam penggunaan duit.. lebih2 lagi dalam keadaan ekonoMONEY ni..

    ReplyDelete
  9. saya suka duit..duit boleh buat saya tersenyum..:)

    ReplyDelete
  10. betul........jgn smp jadi hamba duit. thats why kita disuruh berzakat utk mensucikan harta.

    ReplyDelete
  11. Ada duit susah takde duit pon susah ...Tapi mmg btul tu akak , duit takleh bawak mati

    ReplyDelete
  12. duit itu penting untuk kehidupan, asal jangan dia menguasai kita. tapi tidur dalam duit kepok kepok best jugak hehehehe.

    ReplyDelete
  13. Orang dulu-dulu tanam duit atas pokok ... pokok duit-duit

    ReplyDelete
  14. Salam akak! :)

    Sedar tak sedar, duit sebenarnya boleh beli sedikit kebahagian. Sebab dengan duit, kita dapat pergi ke tempat yg kita nak, makan dengan family, dan macam-macam yg boleh bawak ke arah kebahagiaan.

    But the cheapest way to be happy is with love :)

    ReplyDelete
  15. jangan jadi hamba duit
    tu sebabnya ada pepatah mencela dan menyindir manusia secara halus
    'hina besi kerana karat, hina manusia kerana melarat'
    betapa manusia sendiri menghinakan diri kerana wang..

    ReplyDelete
  16. Betul tu, sekarang ni semuanya perlukan duit.

    ReplyDelete
  17. Sekarang ninsemua duit duit duit..huhuhu

    ReplyDelete
  18. Duit tak salah...manusia yang selalu salah menggunakannya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah