Monday, November 3, 2014

Nak Merangkak Dah...

Assalamualaikum. ..
Hi korang....hows your weekend? Weekend aku xde yg menarik pun...biasa je...tapi lebih byk berehat dan menghabiskan masa dengan keluarga....mood masih kelaut tp akan cuba jugak la update sekerap yg mungkin sbb rankibg alexa dan jatuh menjunam balik...amik masa nak kejar ke tahap konsisten....ni gara2 kurang blig walking dan kurang update la ni...bz kan dengan kerjaya....ni la masalah utama bligger berkerja....banyak benda nak kena settle dan utama kan. ...

Ok jom citer pasal Qhaira lagi....masa aku balik  dia ikut sekali jemput...dia tenubg je muka aku x nak senyum x nak apa pun...puas agah dia buat bodoh je...eh...dh kenaoa....x lama pun aku tinggalkan dia. ...sampai rumah baru la dia ok....ewah2 pandai plak...
Now dia baru belajar nak merangkak...tgh angkat2 badan dan montot....


Nampak x?


Leka tgok tab dia....ntah citer apa...siap bersandar kat kakak Dania...

Dania plak baru habih exam akhir tahun...cuti sekolah 22hb katanya....uik...sekejap je masa berlalu...next sure kena beli baju sekolah baru...kasut baru...nak2 sekarang aku tgok tudung sekolah dia dah kepam...ntah ghuper apa ntah....sekokah ke berkebun agaknya dia...sib baik kasut kaler hitam sbb pengawas...kakau putih ntah jadi apa la nanti....
X paham aku budak sekolah skrg...dah la bag ganti 3 kali....kasut jgn cakap la.....huiii...poning acik dah..
Haaa...anak makin besar makin banyak perbelanjaan...kena la aku kerja keras dari sekarang....lupakan dan ketepikan kehendak diri sendiri....yg penting anak dara Aku ni je....belanja dia sorang je mcm belanja 5 orang anak....nak2 sekarang semua harga naik....
Mencabar minda betul....


17 comments:

  1. bila ada anak memang biasa jer ketepikan kehendak sendiri.... he he he... samolah kita...bila anak semakin membesar semakin banyak perbelanjaan...

    ReplyDelete
  2. Nampak manja Qahira dgn Dania.
    Boleh kongsi menonton macam faham sangat:)

    ReplyDelete
  3. Hi kak! Anak sy pun asik angkat bontot nak merangkak. Kelakar pulak rasa.

    ReplyDelete
  4. Skrg ni belanja apa pun mmg terasa mahalnya. Kene save siap2 utk belanja buka sekolah nnt.

    ReplyDelete
  5. cutenya siap bersandar sebelah kakak:)
    memang betul ckp SA,
    baju sekolah anak2 kena survey byk kedai yg murah dan berbaloi
    beli mahal2 kalau baju putih tu habis kusam jugak

    ReplyDelete
  6. Wah wah wah dah nak merangkak dah dia...go go go

    ReplyDelete
  7. Dulu masa anak sorang sekolah, siap tempah bagai baju (macam ibu dululah)..
    Lepas tu takde dah.. beli siap je.. langkah berjimat-cermat sebab anak2 tak pandai nak jaga sebaiknya barang/baju yang dorang ada.. huhuhu.. tunggu dorang besar baru ok agaknya..

    ReplyDelete
  8. Sekarang ni semua barang mahal2..

    ReplyDelete
  9. Comel je tengah belajar merangkak.. hee

    ReplyDelete
  10. Barang sekarang mmg mhl.hrp gaji pun bertambah jugaklah kan

    ReplyDelete
  11. comelnya tengok punggung dan betis tu, cam nak gigit-gigit ja.

    betul tu, anak saya baru darjah 1 dah bertukar beg, pencil tu jangan kata la...memanjang hilang.
    pasni nak bukak kilang pencil la

    ReplyDelete
  12. Weekend baru ni penat sangat.
    Ada urusan di imigresen n jpn.
    Separuh hari menempek kat sana.

    ReplyDelete
  13. eeee geramnya dengan dak kecik tu... rasa nak dukung2 je !!
    perbelanjaan sekarang memang mahal kak... tahun 2020 kang tak tahulah... botak jugak kepala...

    ReplyDelete
  14. Bila cuti sekolah nanti..riuhlah kat rumah berdua ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah