Saturday, November 8, 2014

Vandalisme Di Mana -Mana...


Kondo yang aku duduk ni kan makin hari makin teruk masalah lift rosak...korang tgok la...macam mana x rosaknya lift tu....vandalism ok....ntah tangan gatal mana punya keja ntah...KG,Com betul la...orang kemudahan ni untuk kegunaan semua...untuk memudahkan lagi kehidupan seharian...kalau dah di cungkil butang lift tu...macam mana nak tekan....floor lain tu yang ok mmg ok la....yang dah melopong tu ko nak tekan cemana...kena plak orang turun kat tingkat lain dan turun tangga...or naik satu tangga...x ke menyiksa namanya tu....dah jadi macam ni sapa yang susah...nak naik turun lift pun ikut giliran....manjang penuh je....

Lagi satu aku notis yang duduk tingkat atas rajin sangat buang barang ke bawah....kadang2 tgh2 sedap tido...boleh terkejut beruk bila ada yang buang barang ke bawah...kuat giler kot...hari2 macam tu...rasa macam nak pindah je...kalau pindah kang payah plak...umah ni dah strategic dah....bawah kondo ni je KTM Station...

Stress lagi.....aduhai...hari2 stress....ada yang dapat heart attack ni kang kan....

19 comments:

  1. lama2 lali la kak..sy ni lagi la.flat almaklum la mcm mn kan.lama2 telinga ni dah tebal.wat pekak je

    ReplyDelete
  2. tak bertanggungjawab langsung lah sapa yg buat ni..ish3..

    ReplyDelete
  3. Akk kene belajar switch stress akk tu. X elok byk sgt stress.

    Akk boleh tulis jurnal kesyukuran. Try install apps ni moments of gratitude.

    Lebih byk bersyukur stress tu akn kurang insyaAllah.

    Just my 2 cents.

    ReplyDelete
  4. haha macam macam org kat dunie ni..

    ReplyDelete
  5. Cara senang nak turunkan sampah dari tingkat atas

    ReplyDelete
  6. sedih kan..memang takde keja duk rosakkan harta benda awam..dah nak tekan macam mane tuh,hmm..

    ReplyDelete
  7. kan ke menyusahkan orang lain tu...adoi, siapa punya kerja lah ....
    Mama Niza

    ReplyDelete
  8. Tak tahu la apa perasaan diorg dpt buat cmni ek..

    ReplyDelete
  9. Kasihan pada orang lain yang tak bersalah..

    ReplyDelete
  10. Tak pernah pulak jumpa lif terkopak sana-sini.
    Teruk betul sikap rakyat Malaysia ni!

    ReplyDelete
  11. Salam, haii~ mmg payah lah masalah vandalisme ni...diorang ni mmg dh xe keje agaknye...sakit hati...yg buang barang ke bawah tu lagi lah, kot terkena org yg tgh lalu-lalang kan bahaye, pemalas betul! haih~ sian kau kak..

    ReplyDelete
  12. Ni la jenis manusia yang tak reti nak menghargai namanya ...

    ReplyDelete
  13. Buat benda2 tu tak fikir buruk baik ...Pelik betul denganmanusia camni ..aduhaii

    ReplyDelete
  14. Mana2 ade je vandalisme..masih takde kesedaran tu..org lain pulak jd mangsa

    ReplyDelete
  15. Takkan diorang tak sedar perbuatan tu menyusahkan ramai orang. Memang jenis gatai tangan ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah