Thursday, November 13, 2014

Berat Badan Terkini Suriaamanda

credit photo from google


Ahaks....poyo plak entry kali ni kan...bila aku start diet nasi sebulan lepas ada je yang ketawakan aku dan ada yang nasihatkan x payah la diet dah...dah cukup ramping dah konon...padahal diorang x tau aku nyer baju kerja dan seluar semua dah ketat....masa tu berat badan aku 59kg...sebulan yang lepas la...hari2 x amik nasi...gantikan dengan makanan lain, Buah, roti wholemeal...sayur dan makan lauk je...hati mau kuat wooo...x kuat kalu memang ke laut la diet aku kan....sekarang!!!!ni yang nak announce ni...hasil dari disiplin kurang pengambilan nasi aku berjaya akhirnya...aku kehilangan 6kg dalam masa sebulan...now berat badan aku 53kg dan hampir menccecah target...seluar2 lama dah boleh boleh pakai...baju2 yang sebelum ni aku simpan dah aku cuci dan mula pakai semula...yeayyy...dah boleh masuk size S....Cuma masalah sekarang....baju2 yang baru beli dan seluar2 kerja yang baru beli dah longgar...size M dah macam seluar dan baju pinjam, belum tgok baju2 kurung aku lagi.....aduhai....dah longgar masalah jugak kan....xper la nanti pi alter la...aku kena kekalkan berat badan sekarang atau turun lagi 3 kg...baru stabil dan sesua dengan ketinggian...50kg...insyaallah bakal aku capai...Suriaamanda pasti boleh....another 3kg to go....

16 comments:

  1. Waaaa...tahniah!
    Jelesnye tgk akk turun 6kg dlm masa sebulan. Sue hati x kentsl mcm akk nk kene diet nadi..

    Lgpun masih bf ank..

    ReplyDelete
  2. huhuhuh... tahniah la... at least next year boleh try maintain berat tu...

    ReplyDelete
  3. wahhhh..chaiyok chaiyok..kalau 6kg boleh turun apatah lagi takat 3 kg..hehe..

    kite kene turunkan berat at least 9kg....nangissssssssssss..

    ReplyDelete
  4. kami lambat and tak byk turun
    tpi still maintain 90 hari berdiet tanpa nasi on daily basis
    weekend pun bru mkn tpi dah sikit
    so far dh mula kurang 1 ke 2 inch
    dulu size 6xl skrg dah boleh pakai size 3xl (tpi fit sikit la)
    sama - sama kita berusha.
    jia yao!

    ReplyDelete
  5. Syabas! Sebulan aje tu. Kakak rasa next month memang bolehlah capai target impian..
    Cekal betul SA ye..

    ReplyDelete
  6. wow.. tahniah.. nak kena diet macam ni jugaklah baru turun berat badan :D

    ReplyDelete
  7. OK sangat dah tu..turun 3kg..tahniah..memang betul tu hati kena kuat..siapa cakap tak makan nasi tak kenyang..hehe

    ReplyDelete
  8. wow hebatnya kak..terbaik sangat..disiplin memang penting dalam program diet ni

    ReplyDelete
  9. wah dalam masa sebulan je kak..tahniah...teruskan usaha.. :D

    ReplyDelete
  10. Wah wah wah TERUSKAN USAHA !!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. berat badan lya sebelum ni 45kg..pastu maintain ke 48kg.. lepas tu naik ke 50kg.. lepas eksiden turun berbelas kilo gak..smpai kurus kering.. bila dh makin sihat makin naik.. dah dasyatnya seumur hidup.. 1st time berat badan 62kg..huwaaa... mcmmana nk turunkan ni??

    ReplyDelete
  12. Moga impian akak turunkan lagi berat badan tercapai ye :) support dari belakang

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah