Thursday, November 13, 2014

Cepat Dimasak...Sedap Dimakan..


Balik kerja...penat...sampai2 rumah perut lapar plak...
Tinjau peti ais xde apa...yang ada kat rak dapur megi ni la...ini la yang segera yang mampu aku masak bagi memujuk perut yang lapar...nak masak nasi memang malas la kan...x kuasa la nak masak...sejak 2-3 menjak ni tgok nasi pun x lalu...nak plak gigi atas bawah yang tampal ari tuh sakit plak...masih x ok...nak mengunyah sakit gila...
Maka...tadaaa.....siap la maggi pemalas yang banyak sayur....rasanya???seminggu ni aku takde nafsu ye korang semua...xde nafsu? oi..oi..xde nafsu makan la....gigi aku sakit ni....satu mulut ada ulser...seksanya nak makan...ni kalau timbang agak2 berat turun lagi x? hahahahaha...but siyesly aku x makan abih..membazir je...nak buat camana korang...perut ni lapar...tp mulut ngan gigi sakit...stress mak la.....makan bubur MCD pun x lalu...banyak nau MSG dia....larat pun makan roti je la....

Sabar la wahai hati.....


18 comments:

  1. sesekali makan takpe..kalau dah makan, kena jarakkan berhari-hari sebelum makan megi lagi..betul tak?

    ReplyDelete
  2. Huu dah lama x mkn meggi.mulut ada ulser mmg susah nk mkn. Smg cepat sembuh ye kak.

    ReplyDelete
  3. Kena byk minum airlah kak. Huhuhu! Seksanya....

    ReplyDelete
  4. inilah penyelamat makanan ketika lapar..cepat dan sedap di makan..tapi kalau sakit gigi/ulser memang putus sikit selera makan tu kan..semoga cepat sembuh ye kak

    ReplyDelete
  5. menu inilah yg paling sedap sekali:)

    ReplyDelete
  6. sesekali makan no hal hehe. sedap kan. tp eka kalau tringin sgt masak selalu kurangkan perencahnya. pastu taruk sayur banyak2.

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh ya sakit mulut akak tu..dah lama tak makan meggi..

    ReplyDelete
  8. letak cili padi sikit..mmg slurppp la

    ReplyDelete
  9. Sesekali boleh makan kak.jangan selalu

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di :
    whatsapp : +62 838 2178 9103 (fast response)
    emel : icanyorke@yahoo.com
    Bandung Amanah Transport

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah