Monday, November 24, 2014

Mobile Friendly Websites...

Terpengaruh dengan blogger otai Hasrul Hassan untuk test blog mesra mobile untuk blog Suriaamanda ni kan..sebabnya aku memang sometimes update blog thru handphone..kalau aku ada kat opis la kan...sebabnya aku memang x leh update guna PC ...blogspot dah kena blocked..muahahahaa....so...meh la kita check blog kita..adakah ianya mesra mobile atau cakap omputihnya  Mobile Friendly Websites...ni pun aku screen shot dari handphone je ni...




then masuk kat Mobile Friendly Test




Then masukkan URL blog korang..tekan Analyze


yeay....blog aku adalah mesra mobile...


see...betul kan?

Korang pun bleh buat jugak....

tekan kat link yang aku sediakan tu...special thanks to Hasrul Hassan atas tunjuk ajar kat blog beliau...dengan ini kita dah tau macam mana nak tau blog kita mesra mobile ke tak kan...ye la sekarang kan dah canggih...masing2 ada smartphone...boleh la blogging guna handphone...x pun kalau korang boring2 boleh je surf blog atau guna applikasi lain kat handphone kan...boring la kalau kat handphone asyik download game jer kan.....

Selamat Mencuba!!!

12 comments:

  1. yeay...blog kita pon mobile friendly :) tq for this

    ReplyDelete
  2. wahh.. nanti nak cuba jugak lah..

    kena test kat rumah sbb tak pakai dataplan..pakai wifi je kat rumah..hihihi..

    ReplyDelete
  3. Sue punya blog pun mesra mobile :)

    ReplyDelete
  4. saya pun dah try buat ni. phone saya pun mesra kawan =)

    ReplyDelete
  5. Salam, wah bagus info ni, mmg terus sy try..dan yahoo~ blog sy pun mesra alam gitu~ haha thanx for sharing :D

    ReplyDelete
  6. yeay blog Za friendly mobile jugak.. :)

    ReplyDelete
  7. dah buat jugak hari tue.. result kita sama..=D

    ReplyDelete
  8. kalau friendly mobile memang senang nak explore by phone kan :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah