Saturday, November 22, 2014

Simple Lunch 21.11.2014

Lupa plak nak share lunch aku hari Jumaat...Alhamdulillah syukur ke hadrat allah...simple dan mengenyangkan...itupun x habis...aku ada masalah nak makan sejak aku settle buat rawatan pergigian...makan tp x kenyang...ulser masih banyak bermaharajalela...makan nak kena hati2..pasal tu diorg pelik takkan cepat sgt aku turun berat badan sbb aku mmg amalkan diet nasi...ni baru nak ok tp x boleh hentam je makan...

Jom tgok menu simple aku



Abaikan watak pisang sbg pelakon tambahan...


Asam pedas Ikan tilapia


Telur dadar


Ikan masin bulu ayam

Simple je aku masak...x sampai 20 min dah siap dah masak...
Then settlekan apa yg patut...petang nak pi event plak...lately ni bz sgt...ada je jemputan sampai terlupa kenduri kahwin kawan opis dulu....adoiii...maaf la Adikku Nabilla...
Akak terlupa dan dah awal2 engage event blogger....
Selamat Pengantin baru buat kamu dan suami...

Ada berita best nak share...aku tgh draft entry...dh siap nanti aku share dengan korang...

Esok aku  ada event food review...jom mkn steambot....


13 comments:

  1. Ada ikan madim semua mknn jd terangkat..sedap gilerr...

    ReplyDelete
  2. simple pun sedap kak...
    janji kenyang dan perut terisi.. alhamdulillah..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  3. selalu makan asam pedas ikan merah je.... tak confident nak masak ikan talapia asam pedas... hahaha... alhamdulillah rezeki akak....

    ReplyDelete
  4. simple simple pun tapi terliur gak.. auuumm asam pedas xD lama tak merasa.

    ReplyDelete
  5. bestnya lauk nampak menarik kak suria.

    Best ya jadi blogger dapat gi event camtu.
    semoga terus berjaya kak suria

    ReplyDelete
  6. ikan masin bulu ayam baru first time dengar ni

    ReplyDelete
  7. Salam, ini simple ke ni...? haha sy jarang masuk dapur, bila tgk ada ikan asam pedas tp akak ckp simple, sy mcm wahhh~~~ hahaha...bg sy simple adalah goreng telur dadar sahaja..haha

    ReplyDelete
  8. dah lama betul tak makan ikan manis..sedapnya menu lunch akak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah