Wednesday, November 12, 2014

Review Penang Village Sri Hartamas

Penang Village merupakan salah satu restoran wajib pergi untuk aku suatu ketika dulu dan tentunya menyajikan local food Penang dan Nyonya Penang Cuisine...x pasti plak makanan nyonya ni berasal dari Penang sebab sinonimnya Nyonya Cuisine dari Melaka..Penang Village bukan terdapat di Sri Hartamas sahaja tetapi turut ada di Great Eastern Mall Jalan Ampang, KLCC, Mid Valley, Plaza Damas dan juga Alamanda Putrajaya...mungkin ada lagi outlet diorang yg aku terlepas pandang.

Banyak menu menarik yang disajikan di sini dan korang sure rambang mata nak mencuba...tgok yang ni sedap...tgok yang tu sedap...eh nak amik mana satu ni....x kan nak order semua...melampau la kan....

Jom tgok apa yg di order...


Penang Village The Malaysian's Best Choice


Wantan mee soup with chicken sliced...SEDAP!!
RM12.90


Penang Prawn Mee ...SEDAP  cuma udang tu kalau fresh x digoreng lg sedap kot...
RM10.90


Sambal special dan cili potong


Honey Lemon Juice
RM3.90


Bahagian dapur


Bahagian dalam...x ramai org..cozy kan?

Teh Tarik... RM3.90
Gambar dah terbalik...patut kat atas...teh tarik eh sodap.....

Total damage RM47 termasuk service charge

Kalau korang nak cuba sila la ye...sangat2 recommend...

Ni alamatnya...

Penang Village
60 Jalan Sri Hartamas 1
Sri Hartamas
KL
Tel 03 6201981
www.penangvillage.com.my

Atau korang boleh je terjah outlet terdekat dengan korang....
Selamat Mencuba...



15 comments:

  1. saya kalau ke sana, fav dish semestinya chat koey tiau

    ReplyDelete
  2. Tengok gambar tisu y mula2 tu dah tao dah kat mana..hihi..muda2 dulu ecah penah keja part time kat penang village alamanda masa cuti sem..cari duit lebih time cuti..laksa die ohsemmm..

    ReplyDelete
  3. penang prawn mee tu nampak sedap. teh tarik my fav !!!! hehe

    salam ziarah dr

    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. tka perasan pulak kedai ni pernah ker daku masuk makan sana sebab hartamas tu tempat makan minum la... eh tapi dulu straight pergi hartamas square, sekarang dah takder kan.

    ReplyDelete
  5. sedappnyaaa...boleh cuba nie:):)

    ReplyDelete
  6. Teh tarik kalau berbuih lagi best tu..:)

    ReplyDelete
  7. wow.. alamak, tempat jauh lah pulak.. menyelerakan menunya..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  8. Ok. Kalo x dak teh tarik x de penyeri rasa kan..ehehe...

    ReplyDelete
  9. Mashaallah sedap betul food2 tu.
    Terliuq cek..
    Tempat pun cantik.

    ReplyDelete
  10. makan dengan cili padi potong memang ummph kan !

    ReplyDelete
  11. wow..menu dia memang buat kecur air liur.sedapnya!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah