Friday, November 21, 2014

Di Kg Nelayan, Kg Telok Pasir Panjang Port Dickson...

Cerita minggu lepas...pagi Ahad yg suram...kami bersarapan di Pasir Panjang Port Dickson...di gerai biasa yg kami sekeluarga selalu habiskan masa...orang pun agak ramai masa tu...jam dah kul 9.30 pg kot....agak lama jugak x sarapan pagi sama2...

Lepas sarapan kami teruskan perjalanan ke Kg Nelayan...x jauh dari situ...saja jalan2 nak tgok kalau ada rezki dapat ikan segar dari nelayan yang baru balik dari laut...wah langkah kanan kami masa tu...kebetulan ada yg baru naikkan ikan dan udang...wah..happy betul hati Abah..mmg dari awal dia cari ikan fresh...kebetulan peraih tu kawan dia...makanya senang la dapat ikan2 tu..x perlu nak tunggu even orang dah mula ramai....

Kami plak bergambar kat jambatan yang ke tengah laut tuh....nak ke tengah lagi x berani...sebab xde penghadang kiri kanan kan....seriau plak.....tp yang best sebab Qhaira sangat pandai bergambar....senyum je dia....cantik plak gambar tu semua....


Qhaira.....syini2...pandang mama ni....abaikan kakak yang agak gelap hasil mandi laut minggu sebelum tu...


Kakak Dania, Mak Teh dan Qhaira...alolo2 Qhaira senyum...


Haaa...kan dah ketawa dah....


eh...eh....bukan main lagi tuh.....kakak Dania rambut dah panjang sgt2 la...


sebabkan Qhaira sporting...amik gambar dia banyak2....


Satu lagi.....


tetapi....bila ngan mama...dia terkedu diam..dah pandai kenal orang dah ni...ehem..nampak x mama Dania dah kurus? dan jugak dah berambut baru...


Kakak Dania pose berlatarbelkangkan bot2 nelayan...


Alahai kakak...kenapa kamu cepat sgt membesar?

Lepas dah memenuhi hajat abah nak beli ikan fresh kami teruskan perjalanan ke  Pengkalan Balak...nak cari plak ikan besar2 skit kat sana....alhamdulillah dapat jugak....seronok bukan main abah....habis dalam RM300 hari tu aje untuk borong udang dan ikan fresh....amboiiii....itu belum pergi Muar lagi tu...kalau pi Muar x tau la nak cakap apa...sure lagi banyak habih duit...kat Pasar Parit Jawa tu memang fresh2 ikan..ntah bila nak balik Muar umah Angah lagi...

Ini je la citer last week yang aku x up...eh ada lagi...kisah aku makeover...nanti la aku citer,...makeover yang patutnya lain jadi lain dan hasilnya rambu pendek dah macam dalam gambar tu...itu aku citer kemudian...

11 comments:

  1. Fiza suka makan ikan bakar kat kg telok pasir panjang ni..2 3kali jugaklah makan kat sini kalau pergi PD..memang fresh sangat..ada jugak pergi jeti ni..memang seriau takde penghadang tu..rasa cam nak terbabas jatuh lak berjalan atas tu.

    ReplyDelete
  2. aloh3x.... toncet pokok kelapa tu comeiii

    ReplyDelete
  3. hehe...Nad ada sekali pergi ke tempat ni...tapi tak berani nak naik jeti...sebab takut anak tak duduk diam...seriau tengok tak ada penghadang :)

    ReplyDelete
  4. Belanja smp rm300 utk ikn fresh mmg sgt berbaloi... sedapnye lahai..

    ReplyDelete
  5. fuhhh RM300 akak.. pasti byk yg diborong tue...=D

    ReplyDelete
  6. kalau ke Muar tu berapa pulak jumlah yg dikeluarkan..hehe

    ReplyDelete
  7. comeinya dia cenyummm...
    betulkan...cepat betul anak-anak membesar.
    rindu zaman diaorang baby

    ReplyDelete
  8. nanti trylah makan kat sini pulak kak..murah dan sedap sebab semua fresh2 je :)

    ReplyDelete
  9. Along! Btul la along anak pakcik mat zain ni. Lamanya lost contact. Cik mihad lama dah cari pakcik mat zain. Ada no contact x?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah