Wednesday, November 26, 2014

Review Product : Hidup Sihat Dengan Teh Balung...

Hi Korang....

Pernah rasa Teh dari Utara Borneo Malaysia? Bukan Cameron aje ada Teh eh...di Tawau juga ada..haaa...korang x tau kan...ke ada yang dah tau dah...maklum la aku x khatam lagi explore Sabah kan so aku kurang tahu tentang wujudnya Teh ni sehingga la aku di hubungi oleh pihak Balung Natural Herbal Sdn Bhd untuk buat review product ni...jom sama2 kita tengok apa keistimewaan Teh Balung ini...

Teh herbal dari syarikat Balung Natural Herbal Sdn Bhd. Bermula dengan sebuah ladang di sabah yang di kendalikan oleh keluarga sejak tahun 1979 dan kini diperluaskan lagi oleh cucu-cucunya. Balung adalah salah satu tempat di sabah iaitu di kawasan utara Daerah Tawau. Kesemua tanaman dan pokok herba kami hidup subur di kawasan tanah gunung berapi Utara Borneo, Malaysia. Kami mengawal proses dari peringkat ladang ke peringkat pembungkusan bagi memastikan mutu pengeluaran produk kami berkualiti. Kami berjaya menghasilkan 100 % tulen , semula jadi, organik bebas daripada bahan tambahan , pengawet dan pewarna.

Terdapat tiga Teh Herbal yang telah dihasilkan oleh syarikat Balung seperti Teh Gaharu, Teh Misai Kucing dan Teh Serai yang pastinya anda tahu ia mengandungi khasiat dan manfaatnya tersendiri.

Jom kita kenali product Teh keluaran Balung Herbal Natural Sdn Bhd


Ini photoshoot product sebaik sahaja sampai ke tangan aku


didatangkan dengan packaging yang menarik dengan penggunaan warna yang attractive


Balung Agarwood Tea atau Teh Gaharu ( Aquilaria malaccensis ).  Teh ini sangat jarang dihasilkan atau dikenali sebagai produk premium, dibuat dari daun pokok gaharu yang terkenal .dengan kandungan senyawa baik yang dimiliki daungaharu kerana didalamnya terdapat Genkwanin glikosida. Merupakan sebatian semula jadi yang kita kenal mempunyai banyak manfaat bagi lelaki dan terutama sekali wanita kerana mempunyai elemen anti-penuaan yang paling menakjubkanserta penjagaan KULIT yang baik. Selain menjadi penawar toksin didalam tubuh atau dalam istilah perubatan disebutdetoksifikasi teh gaharu juga dapat meningkatkan kadar metabolisme. Halus, rasa manis membuat teh gaharu sesuai untuk menghirup selepas makan malam atau jamuan istimewa . Dan kerana ia bebas kafein , teh gaharu tidak akan membuat anda terjaga pada waktu malam. 

ANTI- PENUAAN
•Penjagaan Kulit
•Kadar metabolisme meningkat
• Kafein bebas
•Detoksifikasi
• teh herba 100 % tulen dan organik
• Ditanam menggunakan kaedah pertanian mampan 
• alternatif eksotik untuk teh herba tradisional 
• julap ringan dengan tiada kesan sampingan


Balung Java Tea atau Misai Kucing ( Orthosiphon stamineus ) Tumbuhan Java tea terkenal dengan bunga halus mereka, putih dan biru yang kelihatan seperti misai kucing . Khasiatnya telah diketahui dan digunakan berabad lamanya sehingga sekarang. Daunnya yang mengandungi lebih nutrien yang dapat meningkatkan kesihatan. Terbukti sebagai diuretik, Misai Kucing dapat membantu mengeluarkan air berlebihan, mengurangkan kembung dan pembendungan air dalam badan melalui air kencing seperti kesembapan sebelum atau semasa haid dan sangat berkesan membendung masalah berat badan. Misai Kucing sangat mengagumkan kerana terdapat kandungan saponin dan tanin pada daun itu yang boleh mengubati keputihan pada wanita.


 KEHILANGAN BERAT
•Mengubati Keputihan
•batu karang dan gout
• diuretik ringan yang membantu buah pinggang dan jangkitan saluran kencing 
• teh herba 100 % tulen dan organik 
• Kafein bebas 
• Juga dikenali sebagai teh buah pinggang, Fleurs de barbiflore dan remujung.



Balung Lemongrass Tea atau Teh Serai ( Cymbopogon citratus ) Mulakan hari anda dengan secawan teh serai menyegarkandan anda akan memulakan hari dengan senyuman. Malah, anda boleh juga menamatkan hari andan dengan secawan lagi, kerana ia bebas kafein .Teh serai juga memberi kesan positif kepada yang ingin mengurangkan berat badan, dapat mengawal pembinaan selulit di badan dan juga mampu melegakan kembung perut dengan memudahkan pembuangan angin dalam badan. Kebanyakkan Spa-spa ekslusif menggunakan serai bagi tujuanmenenangkan. Kehebatan serai terserlah apabila digunakan juga secara meluas untuk merawat jerawat dan bintik-bintik hitam di muka kerana mempunyai elemen anti-bakteria yang baik dan membasuh segala kotoran pada kulit anda.

  SANTAI
•Merawat jerawat dan bintik hitam
• Pengurangan berat badan 
• Mencegah selulit
• Terkenal dengan rasa sitrus pemanasan yang 
• Boleh membantu penghadaman 
• tindakan diuretik ringan membantu mengusir toksin.
• teh herba 100 % tulen dan organik
• Boleh diminum panas atau sejuk 
• Kafein bebas 

Laman Sosial  Balung Natural Herbal

Jom mulakan program hidup sihat anda hari ini dengan membeli produk Balung sekarang! Sila hubungi kami di talian:

013-3335546 untuk membeli Teh Balung. 

Anda juga boleh hubungi hotline kami 03-6211 2613/013-3335546 (WhatsApp) untuk pertanyaan lebih lanjut .


Hidup Sihat Dengan Teh Balung dibawakan khas oleh Suriaamanda dan Balung Natural Herbal Sdn Bhd

8 comments:

  1. tak penah laa along...paling dasat pun lieya penah rase grey tea...mmg sodap...yg ni pun sure sedap nieh...

    ReplyDelete
  2. ada macam-macam jenis yer teh ni
    dah tu banyak plak kebaikannya

    ReplyDelete
  3. Teh lemon grass tu maybe sesuai dgn sue. Nnt nk cubalah.

    ReplyDelete
  4. Aah memang x pernah dengar or tengok lagi.
    Cantik packaging dia.
    Teh Cameron sedap. Yummy..

    ReplyDelete
  5. tak pernah taw pasal teh ni.baru first time taw ni..

    ReplyDelete
  6. mesti sedap teh ni..minum panas panas pulak tu kan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah