Thursday, January 29, 2015

Shopping Barang2 Hantaran Di Nilai 3

Hepp!!ini semua bukan untuk aku eh...haaa...no..no..no...belum lagi...i bertunang bulan 6 insyaallah...my wedding will be Next Year January Insyaallah....semua orang tua2 kedua2 belah pihak yang tentukan nanti...belum ada confirm date...tp nak lepaskan dulu si bongsu tu haa....semua yang di beli ni adalah untuk majlis pertunangan adik aku Si Kudut...dalam blog ni ramai yang kenal dia dengan nama Si Kudut kan....Kudut bakal bertunang dengan orang Perlis a.k.a kawan satu Unimas dulu pada 21 February akan datang ni....sekarang sedang bertungkus lumus siapkan hantaran dia...mana gambar hantaran....eh lepas majlis nanti la aku update...kang dah basi plak...mentang2 contract aku seumur hidup gubah hantaran adik beradik kawen kan...turn aku nanti sapa nak gubah?ada volunteer tak?hahahaha....

Well Sabtu lepas aku ikut dia pi Nilai 3...dalam cuaca hujan plak tu...memang ramai orang...amboi ramainya nak kawen...macam2 ada ha....u just name it...hulur duit je...semua duit je sekarang ni....tp kena pandai pilih...kena pandai budget..ada satu family tuh mintak pihak kedai buatkan hiasan gubahan hantaran tuh....memang nampak eksklusif tapi....macam membazir je...9 bakul hantaran diorang charge RM1500..see mahal kan...aku rasa kalau buat sendiri lagi murah dan jimat kot...alhamdulillah selama aku menguruskan hantaran adik beradik aku...memang banyak boleh jimat...buat sendiri baru puas hati...

Meh tgok gambar yang sempat aku snap kat THANK Q outlet...



macam2 jenis bunga..macam2 kaler..


untuk bunga dip...tgok harganya


dulu aku beli bunga2 kecik ni murah je..sekarang...RM17.90 sebungkus...dalam gambar nampak besar sebenarnya ciput je...


kaler pepel


ini if x salah macam goodies la...pun mahal..RM4.90 sebiji....beli banyak diorang bagi less 


sweet jer kaler..aku nyer nanti ingat nak buat kaler ni...tp x jadi kot sebab dulu masa 1st marriage buat kaler ni...


pink pun cantik kan...


Hasil shoppingan....

Si kudut tgh pening kepala...haaaa...baru ko tau betapa susah nak kawen...ni baru tunang kan...satu troli tu pun dah makan ratus2....


So Ahad ari tu aku ngan Lisa mengerjakan hantaran si Kudut ni...buat tapak dulu dan mana yang dah ada barang terus buat je...senang..aku plak bukan ada masa tetap nak balik macam selalu....sejak dah berjinak2 ngan blogging ni kadang2 ada je tugasan nak kena buat...tambah plak ada je part time job aku kan...ye la cari duit lebih...esok2 turn aku plak...takkan nak buat kenduri nak harap mak abah lagi kan...kesian diorang...aku memang x kan susahkan la diorang...aku susah x pe...okeh ni aku nak citer ni ada kisah lawak masa aku dah siapkan satu hantaran si Kudut...berebut2 si kembar...meh aku kongsi dialog..

Mama : Okey dah siap...Ibu letak yang dah siap ni atas meja tu...
Aressa : Mama buat apa?
Mama : Mama buat hantaran Acu....Acu nak kawen...
Aressa : eh ini Iecha punyer....bukan Acu punya...
Mama : ini untuk Acu la...
Aressa : Ini Iecha punya...Iecha nak Kawen mama...
Mama : Pergi tanya Ibu boleh tak Iecha kawen... ( semua dah gelak dah time ni)
Aressa : Ibu...Ibu...Iecha nak kawen bu...boleh kan Iecha Kawen...
Ibu      : Iecha nak kawen ..mana boleh...sekolah dulu la...
Aressa : Iecha nak kawen...Iecha syuker mama buat mcm ni...ni Iecha punya..
Ibu       : Ha...ye la...nanti Ibu kawenkan...x yah sekolah de..kawen la...
Aressa   : Iecha boleh kawen mama...Ibu Kasi...
Mama   : Ha...ye la...nanti Iecha nak kawen mama buatkan ..okeh...jangan kacau mama...pergi main sana...

tapi kan...selang bape minit dia datang semula...dia bisik kat telinga aku " mama nanti buat untuk Iecha ye...Iecha nak kawen tau " 

Aku jawab sambil buat kerja, Ye...nanti mama  buatkan....pergi la sana jangan kacau...

Hurm...bertuah punya anak...kejap2 datang...kejap2 datang tanya soklan yang sama sampai aku stress...

Abah siap cakap...ko pun satu hal...dia main cakap je tu...bukan dia faham pun kawen tu apa...

Hahahaha...betul jugak erk....budak2...dah eksaited itu jer la dia ulang2...tapi tu la...bab dia bisik2 kat telinga tuh yang but lawak tu....

Rasa nak ku picit2 je.....

29 comments:

  1. fiza dulu pun beli kat nilai 3 kan..memang pening kepala nak fikir bab kahwin ni..apepun semoga semuanya berjalan dengan lancar..amboi si kembar tu..kecik lagi dah excited nak kawen..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..bila dah siap 5 dulang...dia amik hp ibu dia amik setiap gambar..pas tu ckp..siap dah...tanteknyeerrrr...pandai mam buat utk Iecha...hahahahhaha...

      Delete
    2. Nanti sampai hari majlis lagilah excited si kembar tu..hehehe

      Delete
  2. Hahahahaha comel je dia pun nak kawen juga. Sabar jela.

    ReplyDelete
  3. amboii lecha nak kawen ke..
    boleh pening dibuatnya..asyik soalan yg sama hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. maunya x pening....kuar masuk soklan sama je...stresss

      Delete
  4. salam petang sis... pandai nta mnggubah hantaran... sy tgn keras hihi... dulu pun shopping nilai.. sb byk pilihan.. harga tak murah tak mahal boleh la... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...boleh la buat lepaskan sesak adik beradik...

      Delete
  5. Hahaha dia main ckp jer bkn pham pon huhu

    ReplyDelete
  6. wahhh. nani ni spesis tak berseni memang tak lepas lahh bab bab menggubah hantaran ni

    ReplyDelete
  7. Sue beli kain untuk buat baju adik beradik belah pengantin perempuan di nilai.

    ReplyDelete
  8. byknya shopping..
    cantik la bunga pink n biru tu,..hihi

    ReplyDelete
  9. Amboi kecik 2 dah nak kawen.hantaran cantik punya pasal!

    Mmg zaman skang semua guna duit.ada duit semua jadi.untunglah kudut ada kak tangan berseni.jimat sikit

    ReplyDelete
  10. banyak pilihan cantik2 kan.... mesti rambang mata nak pilih...

    ReplyDelete
  11. Tunang bulan 6? Wah...dah dokek dah tu dik oiii....Congrats...congrats...

    ReplyDelete
  12. Saya doakan dipermudahkan jodoh awak, selamat bertunang kelak..dan selamat naik pelamin...Aminnnn

    ReplyDelete
  13. Salam, hahahaha dialog2 kat bawah tu kelakar! comel betul bersungguh2 dia nak kawen..haha mesti dia seronok tgk korg beli banyak bunga2 cantik. hihi..comel jek!
    Owh ye, gila mahal 9 bakul sampai seribu setengah??? Perghhh~ gila betul, mmg wajib lah aku buat sndiri ni, haha..semoga berjalan lancar semuanya..amin (n_n)

    ReplyDelete
  14. salam ....

    matik2 ungat SA yg dah nak melangsungkan p'kahwinan...

    apa pon tahniah.... sy dulu tunang ... bakal suami bawa sebakul buah jer... hihi

    ReplyDelete
  15. Sally nak tunang, kawen...semua dah siap...sebab brg abg dgn kakak semuanya banyak..hahahaha...silap-silap baju semua dah ada..hahahaha...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  16. buat sendiri dapat jimat banyak ye dak..?
    terbayangkan keletah dak kembar ganggu mama dia.. ;)

    ReplyDelete
  17. memang pening kepala kalau bab membeli barang kahwin ni.
    pening nak memilih, pening nak keluarkan duit lagi

    ReplyDelete
  18. saya dulu tengahari selalu pergi makan sup berdengung kat situ.
    ntah ada lagi tak kedainya

    ReplyDelete
  19. Sekarang barang semua dah mahal..kalau ada harga murah macam dulu pun tapi quantiti pulak dikurangkan..huhu..apepun kena bijak beli barang kahwin ni.

    ReplyDelete
  20. Semalam kami pergi Nilai 3 wife pun nak mencari bantal dan tilam kekabu. Walaupun ada order bantal kekabu online 11street masih tak cukup bila tetamu datang. Beli tilam kekabu queen RM 50, bantal kekabu 4 biji RM40, tilam baby RM 30 dan tikar gulung abis RM 50.00, jumlah RM 170. Berbaloi jugak semua dapat kat 1 kedai je. Abang ipar beli tilam kekabu single tebal RM 50 dan bantal kekabu 2 biji RM 20. Yang penting boleh tawar menawar memang menguntungkan. Kami beli kat Harun Carpet Enterprise.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah