Wednesday, January 7, 2015

Food Review @ Bites Lake Fields Sungai Besi.....

Hey...bertuah rasa badan bila dapat jemputan untuk food review yang pertama bagi tahun 2015, macam x percaya je kan....kali ni dapat jemputan dari Foodink Malaysia. siapa mereka ni...haaaa...let me tell you....Foodink merupakan sebuah komuniti yang sangat2 teruja untuk meneroka, menikmati dan berkongsi tentang makanan.Mereka sentiasa meneroka tempat2 makan sedap di seluruh Malaysia untuk berkongsi dengan sesiapa sahaja yang mencintai makanan. Dengan wujudnya komuniti ini mereka dapat berkongsi info tentang tempat makan yang menarik di seluruh Malaysia.Special thanks to Ms Stella dan Mr Gary dan jugak Mr Robin owner Bites Cafe kerana menjemput aku untuk food review session kali ni...

Jom kita tengok apa yang menarik di Bites Lake Fields ni....

Hanya 10 minit memandu dari Bukit Jalil korang akan sampai ke Bites Cafe ni, tak pun boleh je guna applikasi Waze or Google Map..Sebaik sahaja melangkahkan kaki ke dalam cafe ni aku rasa terpesona, mood terus bertukar jadi sangat2 selesa dengan hiasan dalaman yang menarik serta pekerja yang sangat2 mesra. yes...Bites Kafe sangat2 recommended buat korang yang masih tercari2 tempat makan yang sedap serta santai...



Menurut Stella..Bites Cafe ni memang sentiasa di kunjungi oleh pelbagai lapisan pelanggan, ada teenager dan ada jugak dari golongan family yang besar...


signage Bites Cafe


the cute moo-moo accompanied us every time we snap a photo..so cute....
List of Menu for food review


Best Seller board untuk hiasan di luar cafe..aku  suka dengan quotes tu "Life Is Too Short For Bad Coffee..hehehe...korang jangan tak percaya masuk2 jer cafe ni korang dapat lihat open concept kitchen yang agak jarang ditengahkan oleh mana2 Restaurant.


Beberapa jenis slices cake di ruang pameran mampu membuat korang terpikat untuk mencuba


Actually aku suka konsep interior decor Bites Cafe ni...comel, simple dan menenangkan...


Hiasan dalaman dengan susunan perabot dan frame gambar serta pemilihan warna yang ceria dapat menenangkan perasaan dan memberikan suasana relaks kepada pelanggan, korang nak dating dengan yang tersayang pun boleh...what else you need if tempat ni betul2 santai dan cozy?


sesuai dengan konsep santai dan selesa untuk chit chat selepas waktu kerja atau ketika berhujung minggu...aku yakin korang boleh lepak kat sini 2-3 jam...


Hiasan dinding dengan frame2 gambar..


Ruang santai yang menarik dengan bean bag beruang memberi keselesaan untuk korang yang suka relaks santai sambil menikmati makanan, seolah2 korang berada di rumah kan....tapi kena buat reservation awal2 tau.


ni la dia si comel Stella yang hantar jemputan melalui email. Menurut Stella Bites Cafe menawarkan makanan berkonsepkan Brunch di mana terdapat makanan untuk Sarapan pagi yang berat merangkap makan tengahari dan sesuai juga untuk makan malam...sekali lagi aku terpesona dengan food presentation dari chef Bites Cafe ni...sayang nak makan oiii.....cantik sangat...hehehehe.....

Tak percaya? jom lihat gambar2 makanan untuk food review session kali ini.


Potato Salad > RM9.90


Egg Benedict
> Smoked Salmon, Sauteed Spinach, Hollandaise sauce, Toast and Salad 
RM17.90


The French 
> French toast with chicken ham, Melted Cheese, Maple Syrup & topped with sunny side up
RM15.90


The Breakfast Pizza
> Beef Bacon, Egg, Baby Spinach, Mushroom and Cheese
RM14.90


The Italian
> Breakfast Fritata with Turkey Ham, Onions, Spinach, Cherry Tomato and Eggs
RM14.90


The Mexican
> Breakfast Burritos with Tortillia, Chicken Sausage, Egg, Mushroom and Cheese
RM12.90


Club Sandwich Waffle
Beef Bacon, Egg, Lettuce, Cheese, Tartare Sauce and Salad
RM12.90


Grilled Chicken & Waffle Sandwich
Grilled Chicken, Sauteed Mushroom, Melted Cheese, Mushroom Sauce
RM15.90


Nutella Pizza with Strawberry and Banana
> Crust Pizza topped with Nutella, Strawberry and Banana


Grilled Salmon Fillet on Crispy Potato Cake
> Served with sauteed Asparagus & Homemade sauce
RM32.90


Beef Bacon & Shrimp Pasta
RM 24.90


Dessert Waffle topped with Gula Melaka Ice Cream
RM 11.90


Affogato with Crushed Cranberry Almond Biscotti
Pandan Kaya Ice Cream
RM8.90


Gula Melaka Banana Cake


antara blogger yang terlibat dalam food review kali ni...

posing tuan rumah dengan Gula Melaka Banana Cake.....


Kesimpulannya...Bites Cafe memang menepati pilihan korang yang sukakan tempat yang betul2 selesa dan cozy..makanan pun sedap..layanan pun tip top malah korang tak perlu tunggu lama setelah membuat pesanan.Semua makanan sangat2 tempting...kami yang berkongsi setiap makanan pun rasa sangat2 kenyang...sampai aku naik mengah dan mengalah...stop terus bila Dessert sampai...memang x boleh masuk lagi dah....kawan2 lain pun paksa aku tetap x boleh makan lagi...13 Menu untuk kami cuba memang sesuatu yang di luar jangkaan.....kesian dia...tp korang kalau nak tau...kami sampai x makan malam langsung waktu tu...see betapa hebatnya makanan di Bites Cafe..

Well...dalam banyak2 food yang kami review tu...ada 4 menu yang aku sangat2 jatuh cinta...

  1. Grilled Chicken & Waffle Sandwich
  2. Beef Bacon & Shrimp Pasta
  3. Egg Benedict
  4. The Italian



Korang nak tunggu apa lagi....cepat terjah...you will never regret at all...trust me...

address: 

No 72, Jalan Tasik Utama 7
Lake Fields Sungai Besi
57000 Kuala Lumpur
Tel : 03-90554438

Business hour :
Mon - Thur : 9.00am -10.00pm
Fri - Sat : 9.00am-11.00pm
Sun : 9.00am - 10.00pm


17 comments:

  1. Tu dia.... dapat jamah serba skit makanan yang tu memang kenyang tak hengat laaa.... Btw - pernah pasal Food Ink tu tapi belum daftar lagi....

    ReplyDelete
  2. bestnye dpt buat food review..mknn die nmpk tempting jugak ye..

    ReplyDelete
  3. Wahhh...terliurnya tengok. Bestnya dapat buat food review.

    ReplyDelete
  4. tak pernah sampai lagi sini. harga dia ok lah tak mahal sangat. nak terjah lah nanti :D

    ReplyDelete
  5. wow bestnya dpt mkn free.. ok dekat dgn my place. i stay in bukit jalil so can go n visit.. me also loveeeeee foods

    ReplyDelete
  6. tak rugi kan dtg review kali nie. hehe

    ReplyDelete
  7. Alaaaa napela Stella tak panggil kita haritu. Hahahaha.

    ReplyDelete
  8. Salam, perghhh terbaik lah review kak ni!! semuaaaaaaannya sedappp!! tp jauh lah pulak..sy tertarik gila dgn menu yg ade telur tu, huhu! harga pun standard, xmahal sgt :D

    ReplyDelete
  9. Bestnya... makanan nampak sedap2. Baru daftar FoodInk. Harap dapat join lepas ni

    ReplyDelete
  10. nampak cam best jer menu2 nyer kann...suasana dlm cafe pon best...santai jer!

    ReplyDelete
  11. Emmm...lapar lak cik akak tengok menu nieh..emmm

    ReplyDelete
  12. Grilled Chicken & Waffle Sandwich tu tu tu kat atas tu buat kita terliur la pulak ...Nampak sodapppppppppppppp ..Lapar weyyy tgk makanan ..........

    ReplyDelete
  13. Wahh bila ditayang semua menu memang kecur air liur kak..sedapnya kalau dapat merasa semua ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah