Saturday, January 3, 2015

Tampil Anggun Dengan Ephyra Skin Bar

Hai korang...

Mai sini nak gebang2 ni....bukan nak eksen bukan nak ampu ye...ini kisah benar aku nak citer...aku merupakan salah seorang antara 50 orang blogger yang terpilih dalam Giveaway Ephyra Skin Bar ni bulan lepas. Giveaway organized by MIALIANA..ingat tak? x ingat? KLIK SINI. Haa ingat dah kan...korang yang terpilih dah guna ke belum?

Jom tengok experience aku menggunakan Ephyra Skin Bar....


Ephyra Skin Bar yang selamat sampai ke tangan aku...

Ngeri tak tengok kulit muka aku? ye...aku xde nak selindung2 de...memang sebelum ni aku mengalami masalah kulit semuanya gara2 aku sakit dulu ada buat pemindahan darah di mana darah aku dijangkiti kuman H1N1...terus tukar darah dan aku menerima darah jenis o+ darah milik seorang lelaki...sejak dari itu aku notice kulit aku yang dulunya cantik xde cacat cela di cemari oleh jerawat2 besar. Tapi bukan jerawat batu tau...jerawat macam kat gambar bawah tu...kulit jadi berminyak dan makin teruk kalau tiba waktu bulan mengambang. Aku dah cuba macam2 jenis product sampai aku rasa fed up dan sangat rendah diri...bukan apa..kerja dalam company besar dan sering berdepan dengan orang ramai membuatkan aku rasa rendah diri..malu nak bergaul dan sering menolak jemputan dari kawan2 andai ada jamuan atau keramaian..


teruk kan?


Kini aku mampu tersenyum bila hari demi hari jerawat tu makin hilang...sejak gunakan Ephyra Skin Bar aku nampak perubahan yang agak ketara...sekarang aku dah mampu tersenyum...aku mula tidak menggunakan foundation untuk seketika sebab nak bagi kulit bernafas...walau jerawat masih ada tetapi sekarang dah kurang..tiada yang besar2 macam sebelum ni...


Aku semakin yakin dan semakin senang hati...tiada rasa rendah diri dan makin bersemangat...aku mula menggunakan mekap yang nipis bila ke tempat kerja....ramai kawan2 memuji bila melihat kulit muka makin cerah dan bersih...cuma masih menunggu kesan2 hitam jeragat untuk hilang...tak apa sabar itu penting kan...kalau sekali pakai terus hilang semua noda2 hitam tu...Magic la namanya kan...

Tadaaaa....

terasa lebih muda pulak walau dah menginjak usia 37 tahun....hihihi

ini gambar terbaru aku...ye aku sangat2 gembira melihat perubahan kulit muka...walau belum hilang sepenuhnya aku tetap bangga sebab aku mampu menyahut cabaran Ephyra Skin Bar...nyata product ini amat sesuai dengan aku yang sebelum ni mempunyai kulit yang bermasalah...ye...aku mesti pilih...
kini aku dah tak perlu risau setiap kali  datang bulan...sebab jerawat besar2 dah tak muncul lagi...

Ephyra Skin Bar menamatkan mimpi ngeri aku...


Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

36 comments:

  1. terbaiklah..mmg best kan sabun epyra ni..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. dah pun...sabun pun dah nak abih dah...acaner tu?

      Delete
  3. Waaa...nmpk kesan.
    Br start guna 3 hr...x sabar nk tau kesan dia cmna

    ReplyDelete
  4. kak dah review..Za belum lagi..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti review la...14hb last date kan...

      Delete
  5. memang kalau kulit jadi jerawat dan kusam nak keluar rumah pun malas...nak bergambar pun malas.mekap jangan cakap la..berejam2 depan cermin tetap tak puas hati..tahniah dah jumpa produk yang sesuai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Diana...alhamdulillah...nanti nak repeat lagi...

      Delete
  6. sempoi..hehe..kulit zaza pun...tp jenis bermusim..klu ok..conth dlm 2mggu kulit ok licin... pastu 2mggu lagi naik jerawat..pastu...berulang2 mcm tu la..zaza pun tgh consume sabun ehpyra ni.. tgu review zaza lak..otw :D

    ReplyDelete
  7. goodluck kak . semoga berjaya dan kekakl cantik ;) hehee

    ReplyDelete
  8. Ephyra memang terbaik kan! Sedang guna jugak ni ;D

    ReplyDelete
  9. wahh boleh cuba nanti nih..

    ReplyDelete
  10. Wah wah wah makin comel lote la SA hehehe

    ReplyDelete
  11. Hi all!
    Berminat nak mencuba Ephyra?

    Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) Beli 2 atau lebih lagi murah!! Contact saya untuk info lanjut, confirm terkejut sebab HARGA BEST sgt! Dapat FREE EPHYRA SKIN BAR tauuu!!

    Yours truly,
    Izza (Pengedar Sah Ephyra)
    IG: ephyratopdealer
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    ReplyDelete
  12. wahhh, berkesan yer. nak cuba jugak la.
    semoga SA menang lagi kali ni

    ReplyDelete
  13. Yeay kulit dah santek..tahniah kak..teringin nak mencuba sabun ephyra ni

    ReplyDelete
  14. makin comel...mmg nampak perubahan ketara tu :-)

    ReplyDelete
  15. Memang terbaik !
    Sha mula tak percaya gak... lelama jatuh cinta ! Tahniah kak Amanda..

    ReplyDelete
  16. wah, terbaik (y)
    singgah sini. dari GA yang sama, good luck!
    http://www.haneeza.com/2015/01/ephyra-skin-bar-rahsia-jelita.html

    ReplyDelete
  17. Hi hi hi☺!! Goodluck hehe. Menjadi kan Ephyra?
    Alhamdulillah kan hiks.
    Qila pun singgah dari GA sama jugak weeee! GOODLUCK to both of us~

    ReplyDelete
  18. Salam... Terima kasih sudi hantar entri review ini sebelum 11.59 malam 14 Januari 2015 di

    http://www.mialiana.com/2014/12/giveaway-ephyra-skin-bar-review-ephyra.html.

    Keputusan akan diumumkan pada 20 Januari 2015.

    Gud luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum suria...semakin berseri n gud luck...;)

    ReplyDelete
  20. makin berseri2 laaa...gud luck

    http://www.bakul2011.com/2015/01/testimoni-ephyra-cabaran-30-hari.html

    ReplyDelete
  21. WAHHHHHHHHH !!!

    makin cantik lah lepas nie,

    http://www.azneyshamsuddin.com/2015/01/official-facebook-httpswww.html

    ReplyDelete
  22. baru tahu ni akak tukar darah.
    bahaya juga ek sampai efect kulit muka
    nasib baik ada ephyra nie..
    pakai ni mmg jerawat besar tak berani nak kuar.
    hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah