Monday, January 5, 2015

Pilihan Selera Malaysia...Semestinya Maggi...

Semestinya Maggi....

Ye aku memang membesar dengan pelbagai product keluaran Maggi...tp selalunya beli maggi kari kegemaran ramai..sekarang maggi dah ada macam2 flavour dah....setanding dengan product2 lain..korang dah cuba ke maggi terbaru?aku baru je beli 3 pek maggi lain2 flavour sebab ari tu kan aku dapat Voucher Jusco RM200..so apa lagi memborong barangan dapur aku ternampak maggi ni..teruja nak mencuba...mentang2 beli guna voucher...boleh jer la borong macam2...but the voucher still ada balance la...ada dalam RM40 hengget...jimat tau beli barang2 kat Jusco guna voucher...itupun aku lom redeem lagi point yang terkumpul kalau dah redeem...memang heaven la aku shopping barang2 dapur...

jom aku perkenalkan satu2 maggi yang aku beli....korang sure ada yang dah beli kan...


Maggi Royale Korean Spicy Braised Beef Flavour



Maggi Royale Penang Seafood Curry


Maggi Kari


tu dia 3 watak utama yang menyerikan dapur aku...tp bukan untuk makan hari2

ni la hasilnya Maggi Royale Korean Spicy..xde slice beef so x feel makan...

Maggi Royale Korean Spicy ni lebih tebal mee nya dan korang kena masak selama 5 minit....ingat! 5 minit...jangan degil eh....bukan apa kalau kurang dari 5 minit korang akan rasa mee tu kenyal lagi sebab x masak sempurna...bahan2 semua dah ada..siap perencah dan ada cili api jugak...kalau rasa nak tambah cili api lagi korang tambah je...memandangkan aku xde sliced beef aku gantikan dengan telur...suka hati jer kan....

So...stok maggi dah banyak...x yah risau kalau x tau nak makan apa...tarikh luput pun lambat lagi....aku memang simpan stok maggi kat rumah sewa ni sebab kadang2 lapar tgh2 malam so xde la kelam kabut nak cari makanan kan....stok beras pun cukup untuk aku guna 2 bulan...sabun basuh baju jenama TOP aku dah beli jugak...eh nanti la aku up barang2 yang aku beli guna Voucher Jusco ari tu....banyak giler aku beli barang....rasa macam dah panjang sangat aku menaip ni ha...

Korang simpan stok maggi di rumah?

16 comments:

  1. megi mmg sentiasa ada stok kat umah..makan dikala teringin dan dikala "kecemasan" akibat kebulur...megi ttap dihati...hahahhahaha

    ReplyDelete
  2. nampak sedap maggi royale ni *_* yumyum..nak try lak lepas ni!

    jemput singgah http://firzanahazhar1.blogspot.com/

    pstt..klik2 nuff sini jugak ^^

    ReplyDelete
  3. Huiiii ! Yang Korean tu tersangatlahhhh best. :D

    ReplyDelete
  4. ala semalam saya carik megi2 royale tu tapi tidak ketemu..kempunan jek..

    ReplyDelete
  5. dulu simpan jugak. maggi kari dan tom yam je. tapi, sekarang dah jarang jarang dah beli..

    ReplyDelete
  6. dah lama bertahun2 tak makan maggi..
    klu mkn nnti kena haiipppp plak.. hehehe

    ReplyDelete
  7. sedap tak yg korean tu. saya buat kimchi sebab nak try maggi tu la.. nanti resepi kimchi akan update kat blog heheheh

    ReplyDelete
  8. tak pernah try lagi maggi beef tu..nampak mcm sedap ja..sentiasa ada stok maggi kat rumah..

    ReplyDelete
  9. Mungkin nak try jugakkk.....tapi selera tekak still dengan perisa kari jugak laa....

    ReplyDelete
  10. Sedapnya nampak Maggie korea. He3.
    Kalau ada beef slices, tentu yang gout lagi teruk kena.

    ReplyDelete
  11. inilah makanan saya satu family time banjir haritu.
    alhamdulillah, syukur ada jugak makan berbanding tempat lain

    ReplyDelete
  12. Dulu tak rajin nak simpan maggi kat rumah.. sekarang stok sentiasa ada tapi jarang makan.. sekadar pelengkap kalau tiba2 anak tekak teringin nak makan..
    Sekarang tak makan sebab kalau sehari ajar anak makan maggi.. esok lusa mesti dorang nak repeat.. tu yang tak suka tu.. sebab maggi bukan elok pun di makan selalu..
    Tak pernah try lagi yang korean tu.. nanti nak cariklah.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. Dah tak makan maggi dah sekarang nie..Huhuhu sesekali jer layan MAMEE ...........Nampak sedappp tuu ..

    ReplyDelete
  14. Belum cuba lagi maggi yg baru tu tapi stok maggi memang kena sentiasa ada :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah