Friday, January 9, 2015

Nasi Daun Pisang....


Korang suka makan nasi daun pisang?

Setau aku yang Nasi Daun Pisang memang menjadi kegemaran ramai..termasuk aku...hehehe...aku suka sangat dengan Rassam dan kari2 yang diorang bagi...macam yang dalam gambar ni bukan aku yang makan ..aku kan jarang makan tengahari pas tu dia wassap gambar tu,...terus rasa terliur....ah sudah....sajer je bikin panas kan....sabar je la...kat area KL Sentral ni kalau nak makan Nasi Daun Pisang kena la pi Briekfields..kan situ kan dah banyak kedai2 makan mamak or Indian Cuisine....erm...masalahnya kawan2 aku ni x sama tekak ngan aku...ada yang x selesa sebab ragu2 ngan status halal...dari berbalah sesama sendiri elok aku lupakan je hajat nak makan Nasi Daun Pisang ni......kesian...nasib baik bukan ibu mengandung...ahaks..



23 comments:

  1. Akak suka juga nasi daun pisang. Tambah2 lagi kalau makan dengan tenggiri goreng panas2. Papedom mau lebih

    ReplyDelete
  2. nasi daun pisang tak teringin sangat.. tp dok mngidam nk mkn roti nan cheese tandoori kapitan penang..huhuh..mengada tak...hehehe

    ReplyDelete
  3. sedapnye, sue pun suka..ooo kat ara damansara ada ye...baru tahu.hehe

    ReplyDelete
  4. Ajak kite sekali nanti.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Alahai kesian akak.manis...nanti teman cik akak pula..makan nasi pisang daun..hahaha

    ReplyDelete
  6. dah lama tak makan nasi daun pisang ni.

    ReplyDelete
  7. Puas mencari area Ampang ni, yang ada kedai India nonmuslim... tak selera la pulak nak makan... huwaaaa nak tempat sesedap kemain jauh.... kempunan gak nak makan nasi daun pisang ni...

    ReplyDelete
  8. saya pernah makan nasi ala2 macam ni kat SS2. tapi dia guna daun pisang yang fake punya.

    ReplyDelete
  9. xprnh mkn dlm daun pisang..
    huhu.. nk try jgk

    ReplyDelete
  10. Susah juga nak cari nasi daun pisang sekarang ni. Nak kena cuba juga nanti.

    ReplyDelete
  11. tak pernah makan lagi.. tunggu sis suria belanja kita. haha

    ReplyDelete
  12. Fuhh lama tak pekena nasi daun pisang ni.. mmg best. Ingat esok nak makan lunch lah.. :)

    ReplyDelete
  13. nasi lemak bungkus daun pisang, saya pernah makan....hahaha
    yg nasi daun pisang macam ni,tak pernah try lagi

    ReplyDelete
  14. hehe kat penang ni makan nasi lemak bungkus aje lah ade dapat daun pisang =P

    ReplyDelete
  15. Meriah dulang dia..suka jugak makan nasi daun pisang ni..nasi panas letak kat daun pisang memang naik baunya menambah selera gitu

    ReplyDelete
  16. alamak akak ni.. sy tengok tengah2 malam begini kruk2 pulak perut ni ha.. hehehehe

    ReplyDelete
  17. Memang best la kan.... feeling dia buat kita nak tambah je nasik tu kan.... lepas tu pekena teh tarik....confirm tersandar punya

    ReplyDelete
  18. saya pun suka juga nasi daun pisang... tapi di kedah susah nak cari ... kena pi penang

    ReplyDelete
  19. aroma daun pisang tu yang menambahkan selera

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah