Monday, January 5, 2015

Misi Pencarian Almari Baju @ IKEA

Minggu ni aku agak busy sangat...memang penat rasanya tapi aku puas sebab semua yang aku lakukan memang banyak memberi kepuasan pada diri ini...semalam balik kerja aku meneruskan misi pencarian almari baju aku....wahhh....feeling retis ke baju banyak sampai terpaksa beli almari baju?hoh...xde la...bukan apa baru2 ni aku dah tukar katil bujang bilik sewa aku tu...pindahkan ke bilik kecik bagi kat budak baru..dah tu..terfikir plak nak beli almari baju sebab nak masukkan jugak almari kain aku yang aku dah guna 4 tahun ni pindahkan ke bilik kecik..at least selesa skit penyewa baru kan....haaa...gigih x gigih aku sediakan semua keperluan untuk bilik penyewa....bukan apa...itu cara untuk memancing penyewa duduk lama kan..........lagipun nak selesa skit bila Dania datang umah aku...xde la aku nak tido kat lantai kan...hehehe....

Mahal giler almari baju kat IKEA ni...dengan orang meramai...nak jalan payah...dengan budak2 berlari berkejar sampai langgar orang...menyirap tul aku....sempat aku snap pic almari baju untuk aku kongsikan kat sini...jom tengok...


kalau bilik besar ok la nak beli jenis sliding macam ni...


uik...x berkenan la...ini kalau anak nakal leh kurung dalam ni kan..hahaha kejam..


Skubb ni aku nak beli end of this month...dari dulu brkenan tp x beli...


ni pun cantik tp aku rasa x nak yg sliding door


yang tu macam complicated skit...cantik memang cantik...


aku amik yang ni ke?x la...lari bajet kalu amik yang ni...even memang cantik


ni pun simple...tp x banyak ruang...mahal jugak


yea...aku amik yang 3 pintu ni...RM299





ni yang aku beli...yeayyy....sekali charges delivery dan upah pasang x abih pun RM500


Staff yang arrange tu cakap...abang bayar dulu dan malam ni pun boleh hantar ke rumah...sebab dengar malam tu jugak diorang leh hantar terus la beli...tp...sampai kat kaunter delivery dan dah bayar diorang cakap delivery cuma bleh buat hari Selasa je...apekah!!!oiii...sapa nak standby kat umah...aduhai....bukan apa untuk delivery Sabtu sampai Isnin dah fully booked katanya....ermmm xpe la.....y...x sabar nak tunggu almari baju sampai....so lepas ni x yah dah letak baju dalam bakul....hehehehe...barang2 lain macam mekap dan perfume pun bleh simpan elok2 dalam almari...compartment dia banyak bertingkat2...hehehe..sampai nanti aku review eh bagi korang tgok..

22 comments:

  1. aih... murah la pilihan SA tuh.. kita pun berkenan nih... hehe

    ReplyDelete
  2. huihh...dh lama xg ikea...tpt sesuai utk sy berangan..barang dia kdg2 lagi murah dari tpt len kan...beli jer kalau dh berkenan..hihihhi

    ReplyDelete
  3. Eh eh taste kita samaaaa ! Yang 299 tu. Hahahaha. Bila nak belinya entah. T_T

    ReplyDelete
  4. ha?? rm299? murahnye...berbaloi kalau dapat beli ni..

    ReplyDelete
  5. pernah gi Ikea sekali je , tahun lepas. mungkin sebab pergi tak de perancangan, so balik tangan kosong je. hihihi

    ReplyDelete
  6. Mmg cantik.. bru gak beli almari jenis sliding door..

    ReplyDelete
  7. cantik....kaler putih plak tu...suke la plak..
    mcm nk join je beli yg tu...hihi

    ReplyDelete
  8. Cantik pilihan tu....tapi kenapa pilih ikea...?

    ReplyDelete
  9. along dah nak kawen...yeayy!! jgn lupa jemput... 😍😘

    ReplyDelete
  10. yaeyyyy, SA dah nak kahwin...
    setuju dengan pilihan almari SA tu

    ReplyDelete
  11. Boleh tahan laaa ..Ok la tu utk bilik bujang......

    ReplyDelete
  12. Yeyyy almari baju baru dah sampai PON PON PON ..........

    ReplyDelete
  13. cantik.. ai punya kat umah 4 pintu tapi kecik dari yang awak punya tu.. ;)

    ReplyDelete
  14. Cantik..rambang mata kalau pergi IKEA ni..

    ReplyDelete
  15. ok tu klaau ikea pnya,, kualitit ---- www.kedaionlinemy.com

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah