Friday, January 9, 2015

Waspada Jika Kenderaan Dilanggar....


Tengah belek2 paper hari ni...ternampak info yang berguna u ntuk dikongsi bersama ni....info untuk keselamatan kita bersama especially golongan wanita...selalunya penjahat ni memang menumpukan kepada pemandu wanita kan...macam2 agenda tersembunyi yang diorang buat...sekarang jenayah x kira mangsa...baik budak, baik lelaki dan baik wanita...kalau wanita mengandung pun diorang x peduli dah apatah lagi wanita tua...kan...sekarang ni bahaya ada di mana2....di sekeliling kita....
so solutionnya nasihat dari pihak polis, mereka menasihatkan orang ramai sentiasa bersedia sekiranya diekori oleh kenderaan yang mencurigakan. Anda di nasihatkan untuk terus memandu ke balai polis yang berhampiran jika mengesyaki di ekori. Jangan melakukan sebrang tindakan tidak bijak atau cuba melawan. Kenal pasti kenderaan, plat no, warna kenderaan dan ingat details tentang penjenayah.Sentiasa berwaspada dengan keadaan sekeliling..

Sila la share kalau anda betul2 prihatin....

18 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian ini. Sebenarnya banyak kes macam ni kat malaysia. Penyamun semakin berani. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Habis kalau dia langgar kita, kita nak buat apa kak? hurmm

    ReplyDelete
  3. perkongsian bagus nie kak..kene take note.

    ReplyDelete
  4. habis tu kalo kena langgar, kalo x kua kete kang org tu xnak tgjwb plak..xthu nk beza org jht ke x...tp semoga terlindung drp perkara2 tak baik.InsyaAllah

    ReplyDelete
  5. Memang kena waspada sekarang ni...terlalu banyak modus operandi penjenayah

    ReplyDelete
  6. saja nak share apa yg sy observe kat Czech ni, kebanyakan diorang yg accident, memang masing2 akan turun kejap, then salah sorang akan terus call polis. then dua2 stay dalam kereta sambil tunggu polis datang. haha memang jem la kadang2 jalan tu.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  7. Macam2 taktik dah jenayah sekarang nie akak..mereka macam dah tak takuy lak dengan undang2 eh.....

    ReplyDelete
  8. Abah Sha plak pernah kena macam dalam iklan tu... konon2 tayar terbakar... rupanya nak rompak... nasib baik abah Sha pandai, dia stop tempat ramai orang... bahaya sekarang ni...

    ReplyDelete
  9. zaman sekarang ni banyak benda menakutkan..btw, bagus perkongsian ini untuk org umum lebih alert

    ReplyDelete
  10. macam macam trick skarang ni kan..
    bahaya sana sini..

    ReplyDelete
  11. Zaman sekarang jenayah dimana mana tak kira masa..tu yang menakutkan..semoga kita sentiasa berhati hati dan dilindungi Allah

    ReplyDelete
  12. bahayanya sekarang ni..huhu..tq kak SA sebab share..

    ReplyDelete
  13. thanks for sharing... mcm2 skang ni kan....

    ReplyDelete
  14. perkongsian yang bagus SA
    sekarang ni ramai orang yang lebih pentingkan harta benda dari nyawa

    ReplyDelete
  15. Tindakan spontan mesti akan keluar dari kereta.. tapi kena waspada jugak.. kalau tempat sunyi memang taklah nak keluar.. teruskan perjalanan sampai tempat yang ramai orang..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah