Monday, January 19, 2015

Keenakkan Ikan Bakar Bellamy Terjejas Sebab Hati Panas...

Assalammualaikum  korang...
Selamat berhari Isnin....no Monday blues please...okey lah aku nak citer pasal lunch tengahri Sabtu  kat Ikan Bakar Jalan Bellamy...ada citer panas pasal ni...dari rumah aku di Kepong nak ke Jalan Bellamy takde la jauh mana..yang heran tu traffic sangat2 congested dengan perangai setiap diorang bawak kereta macam esok dah x leh bawak keta dah...sakit hati tul dengan ntah berapa kali nak tersondol kereta orang...dengan semalam cuaca panas...ngan aku x berapa nak sihat...
Sampai2 je kat Jalan Bellamy dah kul 2.30pm...orang memang ramai...
Panas hati x berhenti kat situ je tau....dengan orang x sabar2 nak makan, halang laluan dan dah cakap excuse me pun dia duk x nak berganjak....ko dah kenapa..aku tau la ko lapar...agak2 la kan...then pergi ke kedai no 2 yang biasa kitorng makan...sebab situ je sedap compare denga kedai2 lain...sampai2 je tgok hanya ada ikan keli dan ikan tilapia je yang tinggal...ikan lain semua dah abih dan i was expected for sotong bakar earlier...takde rezki...so amik je la ikan keli bakar....x pe la...makan je la...lauk2 lain memang dah abih la...so makan nasi half scoop dengan ikan keli bakar jer....rezeki hari tu kan...mengeluh pun x guna...tak abih bab tu lagi tau...ada satu family ni...laki bini anak 2 orang amik meja panjang untuk 6 orang...diorang 4 orang la kan..ada extra 2 kerusi...what u expect when kat situ ramai dan xde tempat duduk so kaedah share table la kan...eh...yang lakinyer marah2...aku dengar dia ckp "kita penat2 dapat table pehal nak bagi orang, suh la dia cari lain" ..kot dengar ada yang bertumbuk kat situ...aku tgh panas hati ni..then bersiri la dulu tunggu orang lain makan...makcik tokey kedai cakap kenapa x duduk situ dik...aku jawab x per makcik...diorang tu nak makan penuh satu meja kang x cukup tempat...ish...memang aku geram smlm tu....x lama tu dapat tempat duduk..siap leh share lagi ngan orang lain...xde masalah pun....typical melayu macam tu la...

Jom tengok gambar...dua keping ni je sebab mood dah tersentap


rupa paras ikan keli yang sempat aku snap sebelum makan...xde mood nak snap elok2


kicap cili dan air asam yang superb...bab ni aku satiesfied..ikan keli pun best...

Lapar balik perut aku bila tengok gambar ni,...tp tu la xde rezki makan sotong bakar...next time la nampaknya...aku bukan selalu ada kat KL ari Sabtu Ahad kan...Ahad tempat ni tutup....tp memang kalau korang pi sini ari biasa waktu kerja memang kena pi awal2 sebab ramai....especially yang keja2 gov kat area berdekatan...aku ingat tempat ni dah tutup dah...ada lagi rupanya walau dah pindah istana kat Jalan Duta..

Korang if nak makan ikan bakar best boleh la cuba kat Jalan Bellamy ni...lokasi kat belakang istana lama...

4 ekor ikan keli ngan nasi half scoop 2 serta sirap limau 

total semua sekali RM38 

Murah ke mahal....for me murah sebab seekor ikan keli besar RM7...ok la tu standard price KL..

19 comments:

  1. haishhh..sama terliur pulak tgk gambar sampi lupa pasal tak nak kongsi meja tu...hehehe..

    ReplyDelete
  2. akak..typical Malays mmg takmo share meja..takut kita dgr dorg gosip..
    bagus lg dok ngan bangsa lain.x kisah wlu berlanggar bahu time makan
    btw ikan bakar Bellamy mmg win..
    pernah g sekali hari keja..pukul 12 dah penuh org..huhu

    ReplyDelete
  3. Ape bende la teruk sgt pangai org tuh xnk bg duduk..haihhhh..kite dh lama xgie makan kat situ kak sejak ade anak nie..Org ramai kemain..

    ReplyDelete
  4. Memang thorbaekkk ! Pernah pergi rasa juga. Tapi time tu panas hati sebab tengah sedap makan boleh nak terberon pastu kat situ air takde. Memang muka mendap kasi habes juga makan cepat cepat. Hahahaha. :P

    ReplyDelete
  5. mmg tipikal sgt ya orang begitu tak mau share. Kalau eka pon, dapat meja krusi yg ada 4 atau lebih. Memang kalau org nak duduk, kami bagi je. Takde hal lah. Kesian. Lagi2 klu yg dtg bawa anak atau org tua. Lagi kesian.

    Tapinya selepas melihat entry ni, aduh rasa nak pegi jeeee hehe

    ReplyDelete
  6. Org yg tak suka berkongsi ni bahaya kalau berjalan keluar negara SA
    Apa lagi kalau di tempat sesak macam di Mekah masa tawaf.
    Ingat balasan Allah tu tak di akhirat aje tau... kadang di dunia ni pun kena balas
    Bayangkan kalau kita memerlukan pula satu masa - tak terfikirlah dia tu..

    ReplyDelete
  7. pehhh. kecur air liur tengok ikan bakar. sedapnyaaaa :D

    ReplyDelete
  8. alahai...
    sbb perkara tu..
    makanan y sedap pom terbantut nk dinikmati kan..

    ReplyDelete
  9. bab share meja tu mmg agak la meminta kak.. sabo jelah.. ce kalau die kene mcm tu tahu makan kat lantai kang... haishhh geram plk rasa..

    ReplyDelete
  10. Akak dah terliur dah ni SA oiii. Lama betul tak layan Bellamy. Tapi memang, kalau nak gi situ...memang kena awal. Kalau tak, kami sanggup patah balik...gi makan kat Tupai2 sudehhh. Tapi kalau dapat dia punya terubuk...perghhh....tak angkat kepala okeh...

    ReplyDelete
  11. alahaii..ape salahnya kongsi meja pun..memacam kan..hilang mood..nasib baik makanan sedap.

    ReplyDelete
  12. SA jawab kuat2 tak?
    Kalau saya mmg cakap kuat2 bagi dengar.
    Kot nak makan meja sekali agaknya.
    Almaklumlah mgkn tgh lapar.

    ReplyDelete
  13. tudiaa sampai tak boleh share meja..bukan nak suruh diorang yg bayar..

    ReplyDelete
  14. Lah.. consider lah sikit.. bukan tempat hawa dingin pun..
    Kalau ai.. boleh je.. bukan luak pun.. duit masing2.. ;)

    ReplyDelete
  15. sedapnya tengok sambal lada kicap tu.

    hurmmm, tak luak pun kan kalau berkongsi meja, bukannya nak tumpang lauk-pauk dia.
    semoga tuhan balas balik perbuatan dia tu

    ReplyDelete
  16. Itu bukan melayu, klu melayu dia beradap, entah2 bangsa rojak nampak macam melayu

    ReplyDelete
  17. Itu bukan melayu, klu melayu dia beradap, entah2 bangsa rojak nampak macam melayu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah