Wednesday, January 28, 2015

Yang Mana Pernah Hinggap Kat Badan Korang?


Haaaa...kecoh kan pasal ni hukuman akan dikenakan andai Ibu bapa merotan anak..dan dh di klasifikasikan sebagai Jenayah..
For me payah la kalau hukuman terhadap anak2 dengan niat nak mengajar tu di katakan salah satu jenayah..macam x adil je..menghukum untuk mengajar x pe kot...tp bukan la sampai patah riuk kan...sampai cedera parah...
So..lets us discuss about this..antara 4-4 barang tu yang mana dah hinggap kat badan korang...Aku?Semua pun aku dh rasa...kalau x rasa sure aku x jadi orang sekarang ni...aku x berjaya sampai ke tahap ni..betul x?Abah aku ngan mak aku garang..ikutkan aku pun garang tp sejak dh ada anak dan dah ada ramai anak buah..kurang la garang tu..lebih kepada tegas .tapi kan pesal Atuk ngan cucu x garang erk? Silap haribulan kitorang balik kena sound...ko pukul cucu abah abah pukul ko balik...haaaa gitew....dulu bukan main sebat aku kan....x paham betul....

30 comments:

  1. Hanger dgn rotan pernah kene masa kecik dulu.

    ReplyDelete
  2. hanger je.. tu pun bukan ayah yang pukul.. hehehe.. ayah kami cukup garang di mana, tak perlu dia rotan semua orang dah kecut perut.. wakaka..

    tapi mak pernah sebat ngan batang ubi..hihi..

    ReplyDelete
  3. Saya sendiri tak ingat yang mana satu saya selalu kena waktu kecik dulu. Anak askar, faham-faham jelah baran nya. Cuma sekarang ni makin mengarut. Rotan anak jadi 1 kesalahan besar. Tak setuju betul!

    ReplyDelete
  4. kesemuanya dah pernah rasa..abah n mak kita garang kak..kena jengil mata pun dah kecut perut. anak2 zaman skang? kena jengil mata, diorg wat donno je..huhuhu

    ReplyDelete
  5. semua penah rasa, paling kerap mestila hanger. hahahhaa

    ReplyDelete
  6. rotan dgn hanger jer maria perna kena. lain belum lagi . . hehe

    ReplyDelete
  7. semua kt ats tu pernah....nk tmbh lgi...pernah kena ikat kt pokok yg ada kerengga...kena kurung dlm reban ayam,,dn mcm2 la..tp itu la yg menjadikan sy skrg..klu x xtau la apa jdi...

    ReplyDelete
  8. salam kenal..pernah kena semua di atas :-))

    iryantyahamad.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. talipinggan ngan getah paip tak pernah sebab lembik sangt... tak rasa... selalu ngan pelepah kelapa lah.. senang capai... hehehe dah nakal sangat macam anak jin... tapi saya tak pernah body contact ngan orang tua.. tak pernah kena lempang tak pernah kena terajang... semua pakai senjata jer hehehe

    ReplyDelete
  10. Hanger dengan rotan tue boleh terima lagi.
    yang paip dengan tali pinggang tue takperlu la.

    Saya pun tak pernah kena pun tapi masih praktik kan untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  11. semua penah + batang penyapu...huhuhu

    ReplyDelete
  12. kite kan kak, abah kite askar..penah kene ngan rotan kuda..sumpah sakit kene libas ngan rotan kuda..pastu kene libas ngan tali pinggang askar yg ade besi tuh..mmg mendapat la kalau kene..berbirattttttt..hanger xyah ckp la kan...

    ReplyDelete
  13. Rotan tapi jarang lah ... budak baik kononnya .. hehe

    ReplyDelete
  14. Kita serupalah.. tapi getah paip tu bukan jenis lembut, jenis yang keras tu.. huhuhu..
    Tapi memang betul, nak pukul/marah anak janganlah buat depan atok wan dorang.. confirm dorang sentap punya.. Kita balik kena sound.. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. Rotan penah kak...tu pun cikgu sekolah yang bagi free..hahaha..ingat cik akak nak jadi heroin sekolah dulu .tak pasal2 makan rotan lah jawabnya..

    ReplyDelete
  16. abah saya ada banyak koleksi rotan tapi xpernah rotan kami 8 beradik...kalau abah marah, abah rotan lantai umah...so, kitaorg adik beradik dah faham & xbuat perkara yg mak abah marah...smpai skrg ni bila teringt blk mesti tersenyum sorg2..ntah mana pergi sume rotan tu (^_^)

    ~Admin :QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. rotan..sbb ponteng kelas..tp kerana rotan itu cik nor blh ber blog skarang...hehe

    ReplyDelete
  18. semestinya rotan..tanpa rotan kita tak sedar di mana salah kita kan..kena rotan tu lah yg ingatkan kita jgn buat salah lg

    ReplyDelete
  19. Salam! Pergh semua pernah kena kecuali batang paip tu..hahaha bila igt balik, aku rasa benda2 yg hinggap ni lah yg buatkan aku cekal dan jadi org berguna skang ni. Alhamdulillah, time kasih mak ayah..haha :D

    ReplyDelete
  20. tak pernah kena..
    kihkihkih, kita budak baik dulu.
    selalunya kena cubit kat paha ja

    ReplyDelete
  21. baru teringat, pernah kena pukul dengan cikgu guna pembaris kayu yang panjang tu.
    sebabnya terlupa bawak buku tulis

    ReplyDelete
  22. as a kid, i remember we used to line up, rub our own hands vigorously, then just wait for the teacher to rotan. fun times. haha

    ReplyDelete
  23. semua di atas pernah hinggap kat badan..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah