Thursday, October 8, 2015

CABARAN MENCARI KARIPAP TERSEDAP DI MALAYSIA..

Sarapan merangkap Lunch aku hari ni....2 ketul karipap RM1...sedap pun sedap..inti pun penuh...dah gigit separuh baru teringat nak amik gambar...nak tunjuk kat korang hasil gambar dari hp xiaomi aku ni ha...kang ada yang ingat aku guna apps plak...hehehe..masih x up gambar HP baru...sebab apa..dah tentu-tentu aku tgh guna hp ni...hehehehe...giler pemalas aku nak amik guna orang lain nyer hp...gambar google ok tak?


sharp dan cantik je gambarnya...


sedap weh karipap ni...kenyang jap...tp tgok la petang kang...sure lapar

awal bulan dan awal tahun ni aku ada buat pencarian Tomyam paling best dalam Malaysia kan...tp separuh jalan je...sebab apa..sebab Vitamin M melanda..dan dah tentu2 kena marah..asal nak makan je amik gambar dulu...annoying orang kata kan...so kuburkan sahaja hasrat hati nak buat pencarian Tomyam tuh...buat lain la...

Kalau aku buat pencarian karipap paling best ok tak...eh...buat cabaraan ok gak ni kan....CABARAN MENCARI KARIPAP TERSEDAP DI MALAYSIA....haaaaaa...ok gak kan? nak usulkan la kat Mommy Irra....memandangkan EFGKBBA merata di Malaysia kan....

Ok tak idea ni?rasanya tak sia-sia kot...perut kenyang dan pihak yang berniaga dapat ganjaran...bisnes boleh maju kan....pelanggan ramai....berblog sambil berbakti....

Apa kata Mommy Irra?

19 comments:

  1. Saya pun baru buat Entri kari pap tersedap hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha. okay je idea ni kak SA. terbaiklah 2 rm1. menarik oiii.

    kita pun selalu cakap dekat kawan. weyh, korang nak makan ni, aku amek gmbr dulu tau. hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. Kalau inti penuh, sedap..berbaloi.. :D

    Selalu serba salah kalau nak makan, amik gambar dulu..kalau gi makan dengan suami tak pe..dia memahami..siap tolong lagi kadang tu..tapi kalau gi makan ngan kawan ke, family in law ke, sedara mara ke..memang tak la..kelip2 je mata tengok makanan tu nak tangkap gambo dulu..tapi malu..kang menyampah lak dorang nengoknya..hehe

    ReplyDelete
  4. sedap semalaysiaaa btul kaaaa ? nk try ni

    ReplyDelete
  5. 2 rm1? besar tak karipap tu?

    ReplyDelete
  6. Susah lah nak cari karipap yang sedap...kadang2 tuh kalau jumpe yang nampak sedap beli2 gigit jer hmmm x menepati citarasa plak..yang paling buat kita jadi emo bila inti secoet jer tapi karipap besar..haha.

    ReplyDelete
  7. SA karipap gergasi kuala selangor paling besar kak ana pernah makan dan ya amatlah sedapnya :)

    ReplyDelete
  8. dekat Cyberjaya ada jual karipap Lori harga dia RM 2++ beso dan ada telur sebelah kat tgh2.. inti tu

    ReplyDelete
  9. saya suka kalau keripap yang ada daging dengan daun bawang daun sup tu..kalau yang guna rempah kari ni kurang sikit la.lagi2 kalau yang guna ubi keledek.memang potong betul..

    ReplyDelete
  10. alamak....mana nak cari tu...saya suka karipap kentang yang padat...hehehehe

    ReplyDelete
  11. murni pon penggemar karipap..kalau karipap sedap 3biji pon boleh habis makan

    ReplyDelete
  12. eh...ada juga cabaran gini ye
    saya kalau bab karipap ni, oramg buat sedap aje
    kalau sendiri buat yang tak sedap...hehe

    ReplyDelete
  13. Dapat jugak Suria Amanda karipap sedap..
    Karipap yang memenuhi citarasa memang sedap..

    ReplyDelete
  14. Biasa kalau menu sedap kena dengan tekak ai, pasti ai akan up dalam blog.. ;)
    Tak kisahlah menu apa.. ;)

    ReplyDelete
  15. wahh bestnya dapat makan karipap tersedap tu..agak² dimanalah paling sedap tu kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah