Thursday, October 29, 2015

Dinner Orang Pemalas Masak...

Minggu ni minggu malas...minggu malas orang ppuan yang hadir setiap bulan...paham-paham je la x yah tanya banyak...hehehee....selama aku jadi pemalas ni aku tak bawak bekal pi opis...tak selera nak bawak bekal...tak selera katanya...semua makanan aku tengok macam allah ai....tapi malas nyer pasal...aku makan jugak la..tapi roti...aku tak makan pun nasi...

Selasa malam aku singgah pasar malam kat Sri Damansara...beli daging sekilo...buat stok...itu je menarik perhatian aku...jalan punya jalan jumpa la satay ni....so beli 15 cucuk...ayam 10 dan daging 10....rasanya? ok la..ada lagi satay yang sedap aku pernah makan...aku makan macam tu aje sebab kuahnya masam...banyak letak asam ke atau memang kuah dah rosak aku tak pasti...pemalas aku ni kan nak check...aku makan macam tu je..housemate setakat rasa sebatang...dah lama duk ngan aku pun masih segan nak makan apa aku beli...


satay ayam dan daging

Then aku ada beli Yong Tau Foo....beli sikit je...amik sotong rendam sekali bahagian kepala..total damage kat situ RM9.20. okey la kalau dah pemalas jangan cakap banyak..bayar je....


Sedap ke?

Boleh la...kuah dia tak berapa nak umphhh...but boleh la makan...kalau YTF ni kuah dia yang paling penting dan watak yang perlu di tekankan..betul tak?lupa plak nak mintak buat jenis yang soup...tapi aku makan abih la....pemalas tapi lapar macam tu la jadinya..sendat perut aku...mana taknya...makan satay 14 cucuk...pas tu end up makan YTF plak....sib baik x amik banyak....

Sebulan sekali sure ada masalah pemalas dalam diri aku...malah korang pun kan?

Baik ngaku....

6 comments:

  1. betul tu SA sate ni kuah lah yang menjadi penyedapnya kan, sate tu rasa dia sama je mana-mana pun :)

    ReplyDelete
  2. Sally ni kalau malas tak makan lgsg...kahkah :D

    ReplyDelete
  3. betul betul mood malas ni kak..hehe

    ReplyDelete
  4. Malas nak baring atas katil je tak nak buat pape. Hehehe

    ReplyDelete
  5. Sesekali bila datang mood malas memasak, beli jugak dekat luar..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah