Thursday, October 15, 2015

Bagai Nak Pecah Kepala Kerana Migrain


Migrain datang lagi....

Semalam cuti Maal Hijrah duduk kat rumah sewa je,..nak pergi jalan pun tak jadi..rasa nak hantuk kepala...aku migrain sampai muntah-muntah..siap 5 kali mandi basah kepala dan buat jaram air asam jawa kat kepala...makan ubat pun sama gak tak elok...sampai la hari ni....masih lagi migrain...aku ikutkan malas nak pi klinik....malas nak MC...sebab selasa lepas dah MC masa pi check up..(result check up nanti aku citer kat entry lain....)

Dah macam - macam aku amalkan untuk hidarkan dari terkena Migrain...bila pi klinik ada plak Doktor tu cakap aku pandai- pandai diagnose yang aku kena migrain...dah tu aku nak sebut apa kan...dia ckp aku ada masalah pada mata...ok aku dah buat spec mata dah...masih sama je...masih kena gak migrain...ja ngan dia suh aku tukar kepala plak lepas ni dah la kan...aku yang sakit so aku tau la...memang aku bukan doktor..aku x leh nak sahkan ...kalau boleh dan aku pakar tak yah aku jumpa doktor..baik aku je jadi doktor...pelik tul aku...

Acaner nak buat ni kawan-kawan?

Ada idea lain tak nak kurangkan sakit kepala ni ha...dah penat la asal makan je muntah...asal makan ubat je aku muntah...

Ikut aku...aku hantuk je kepala kat dinding ni kang...

10 comments:

  1. Singgah petang...Salam Maal Hijrah...

    ReplyDelete
  2. sama mcm Fida kak..Dulu buat spek mata..disangka masalah mata..Tapi migrain..P jumpa doktor dia boelh kata resdung pulak..hmmmm

    ReplyDelete
  3. kalau mengikut pengalaman ky..* diagnose sendiri..hihi* asid banyak dlm perut..angin naik kekepala..tu yg jadi sakit. cer buang angin dlm perut tu..dgn minum kopi pekat tanpa gula nk gula pun takpe.minum sebelah pagi waktu perut kosong. lepas tu siaplah..asik nk tut tut jer. jgn minum ais dan jgn skip mkn.kalau diet mkn sikit2..tapi kerap. alhamdhulillah..lepas buat camtu ky tak sakit kepala lagi..

    ReplyDelete
  4. nice to meet you,, , jom join utk meramaikan kenalan di alam maya
    http://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/segmen-jom-tambah-follower.html

    utk tambah follower.. :)

    ReplyDelete
  5. kesiannya lahaii kakak sorang ni...Sally kalau migrain kak...mmg kena tutup mata, baring...kalau tak mmg terhuyung hayang...akak pernah dengar jerslin oil tak? sally guna tu kalu migrain...dia mmg bg kita relax...

    ReplyDelete
  6. kesian kak SA...moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  7. SA, migrain ni memang tak ada penawar segera kecuali bawa tidur seketika..last-last kena ambil ubat juga, jaga diri kay,

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh kak..try tanya petua orang dulu dulu kat mak abah akak..kot boleh kurangkan sakit tu sikit

    ReplyDelete
  9. kalau cik nor kna migrain..cik nor telan ubat, letak kain basah kat kepala mcm orang demam tu n tdo dalam keadaan gelap. alhamdulillah..bgn tu berkuranglah migrain tu

    ReplyDelete
  10. Falsya penah kene migrain pstu gie klinik doc ckp excatly the same ape yg doc tuh ckp kat akak..abis tuh mmg migrain..nak ckp ape lg..xnk nk declare sakit kepala saje2 nak mc..geram betul..awak dh la kepala sakit mcm nak pecah kepala..die boleh ckp gitu pulak..ehhh, tetibe teremo..hahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah