Friday, October 30, 2015

Permulaan Monsun Timur Laut


Belum habis masalah jerebu timbul plak Monsun Timur Laut kan...alahai...tak habis lagi satu dugaan akan timbul dugaan yang baru...bukan aku nak menidakkan ketentuan yang bakal melanda tapi macam terfikir..kalau monsun timur laut ni melanda..masalah akan tiba di Pantai Timur...takut banjir besar macam awal tahun ari tu terjadi lagi...masih ramai lagi mangsa yang belum mendapat bantuan kan...nanti tiba lagi musibah...

Hari ni aku datang kerja te ngok langit dah cerah..dah nampak awan-awan dan the best part dah nampak sinar matahari..pagi tadi la...petang ni sure hujan punya...

Syukur alhamdulillah...terima kasih allah kerna memberi peluang melihat keindahan alam ini lagi...semoga jerebu terus pergi...pergi tinggalkan kita semua...

11 comments:

  1. oh, patutla semalam keluar rumah dah terang benderang takde jerebu / bau asap dah.
    ok bab banjir kat pantai timur tu, actually bukan tahun lepas je banjir, tiap2 tahun pun banjir, memang tau area sana akan banjir. tp action towards it patutnya dah lebih kukuh. harap2 tahun ni takde lagi cerita yg kurang best macam masa banjir tahun lepas.

    ReplyDelete
  2. betul, cuaca hari nih nampak cerah jer..

    ReplyDelete
  3. org pantai timur kene buat persiapan banjir

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah semestinya..selalunya dorang akan buat persiapan awal bulan april lagi. bulan november ni akan mulakan pengumpulan dan packaging bantuan banjir

      Delete
  4. harap2 la pantai timur xkene banjir mcm sebelum nie..kesian..dieorg baru nak start bernafas..

    ReplyDelete
  5. sudah bersedia :)
    sekarang pun dah rasa angin sejuk di kuantan.

    ReplyDelete
  6. Lepas jerebu ni, langit sangat cerah.. merasalah sinaran matahari waktu pagi.. syukur Alhamdulillah.. ;)

    ReplyDelete
  7. Salam, yup insyaAllah, mmg dah nampak pulih dah jerebu ni sbb angin dah tukar arah dia..tp tu lah, musim hujan pula yg menimpa..mohon jgn banjir lah kat area2 sana..

    ReplyDelete
  8. Kat sini pun kak..memang dah mengembang pula air pasang..hihi..apa2 pun sentiasa redha dan bersedia dengan sebarang kemungkinan...semoga kita sentiasa dilindungi

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah jerebu dah takde.. Tapi aiza balik kerja malam tadi hujan pula.. Bersyukur dengan apa juga kurniaan Allah swt..

    ReplyDelete
  10. sekarang dah musim hujan dan banjir..harap² tiada banjir besar..Aaminn...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah