Wednesday, October 21, 2015

Jerebu di KL Sentral Semalam

Makin teruk jerebu semalam..hari ni pun macam takde yang berubah..masih keadaan yang sama..kabur...kalau dari level 11 ni pemandangan KL cantik je selama ni...boleh nampak Menara KL...la ni semalam dan hari ni...hilang dari pandangan...kawan-kawan ramai yang dah jatuh sakit...aku pun dah selsema dan demam semalam..hari ni gigih pi keja jugak sebab malas nak duk umah...masih terasa demam lagi walau tak kuat pun....nak makan ubat malas....malas nak manja2 sangat...

Sedih la tengok keadaan negara kita akibat kesilapn manusia kan...yang menanggung kita semua...dengarnya sampai Januari jangkaan jerebu ni...mana taknya...angin pun x rasa..bahang je....rindunya udara yang segar....ya allah...permudahkanlah....


Kabur kan...yang kabur tu sebenarnya kawasan perumahan elit....hilang terus


area ni yang aku kata leh nampak Menara KL tu...pun ghaib


ni area SSM

Hari ni keadaan masih sama...aku malas nak amik gambar hari ni....malas sangat...nak mengerjakan claim bos2 ni semua....

Tapi aku toleh jugak kiri dan kanan..kejap2 tengok...memang tak berubah pun keadaan...sama je...

Korang..jangan lupa guna mask...aku nyer stok pun dah kurang dah ni...nak beli dah sold out...

Tapi aku perasan mask yang cantik2 tu...comel je dengan pelbagai corak dan warna...nak beli tak reti kat mana...ada je kawan2 jual cuma aku xde masa nak explore....sesuai di gunakan walau tak jerebu...kalau batuk ke selsema ke boleh je pakai supaya kuman tak berterbangan kan....

anti la aku terjah mana-mana FB or IG....

5 comments:

  1. Jerebu ini akan berlarutan sehingga bulan Mac next year. So pandai-pandai kita jaga kesihatan kita dan keluarga kita. Tip cegah penyakit waktu jerebu boleh try di sini http://www.healthmassa.com/tips-pencegahan-penyakit-semasa-jerebu/

    ReplyDelete
  2. risau kan dengan jerebu yg tak kurang2 ni tambhan berita pulak bgtau sampai mac 2016

    ReplyDelete
  3. IPU dah tidak sihat... bila nak umum cuti ni..

    ReplyDelete
  4. kl dah xde jerebu skarang ni kak?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah