Monday, October 26, 2015

Tips Penjagaan Rambut Dengan Masker Dari Loreal Paris

1 MINUTE PERFECTING MASK LOREAL PARIS


Hi korang...semalam aku ada up kat IG berkenaan masker rambut ni..salah satu tips untuk rambut yang sempurna dan lembut..so ada yang tanya apa kegunaan masker ni ..meh sini aku nak citer....untuk rambut memang x cukup kalau hanya shampoo dan guna conditioner sahaja...so sesekali korang kena jugak gunakan masker..untuk nampak lebih cantik rambut tu...lebih lembut dan lebih bersinar. Paling penting senang untuk di urus. Takde la nampak kelam dan tak bermaya je...rambut pun kena ada makanan kesihatan dia jugak...tak semestinya untuk kulit muka je kita kena jaga..


Aku dah lama gunakan product Loreal Paris Keratin Smooth 72h ni...dan sangat- sangat satiesfied.dari shampoo, Conditioner, Serum dan anti frizz spray sampai la ke masker rambut memang aku guna Loreal Paris Keratin Smooth 72h ni..


Cara gunakan masker rambut :

  1. Shampoo rambut seperti biasa dan bilas
  2. Apply conditioner dalam 1-2 min dan bilas seperti biasa
  3. lumurkan masker di seluruh rambut...
  4. Biarkan 1-2 minit
  5. Bilas sehingga bersih
  6. Keringkan rambut.

Senang kan...

So kalau nak result rambut cantik, lembut dan bermaya serta senang di urus...seminggu atau 2 minggu sekali apply la masker rambut ni...kata nak cantik kan...walau pun bertudung...rambut kena jaga jugak sebab rambut kan mahkota wanita...sayang kalau tak di jaga...setahu aku...yang bertudung lagi perlu tingkatkan penjagaan rambut..sebab sentiasa tertutup kan....so boleh la korang guna cara yang selalu aku buat ni...

Sharing is caring...

12 comments:

  1. bole cuba ni dedulu time anak dara kan main rajin mengulit rambut sekarang ni setakat shampo je yg mampu....kuikuikui

    ReplyDelete
  2. Dulu masa sebelum kawin Fida memang pengguna Syampoo Laurier yang merah tu..
    Wangi je rasa kepala..Pastu ringan jer rambut..tapi sejak kawin ni...kelumumur dgn rambutb gugur pulak..terus tukar syampoo lain...

    ReplyDelete
  3. bab jaga rambut ni tak berapa nak rajin.... :-(

    ReplyDelete
  4. Rambut mahkota wanita...saya br je potong rambut..gara-gara xjaga rambut dengan betul. Rosak abes. hehe

    ReplyDelete
  5. bes eh kak. shampoo dia luruh x rambut?

    ReplyDelete
  6. Best eh..nnti boleh try..xpnh masker rambut.hehee

    ReplyDelete
  7. dah lama tak jg rambut mcm ni ...dulu2 zaman free hair mmg rajin .... skrg ni shampoo je conditioner pun tak pakai dah

    ReplyDelete
  8. tak pernah pakai masker rambut..paling² pun conditioner dan serum

    ReplyDelete
  9. good sharing...tak pernah pakai masker rambut..:)

    ReplyDelete
  10. Belum pernah cuba masker lg.. setakat conditioner pernahlah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah