Friday, October 23, 2015

Gara- Gara Perut Berdondang Sayang

MAGGI UDANG HARIMAU

Malam semalam aku malas nak makan sebenarnya..tp memandangkan tetiba perut ni ni berdendang sayang plak kan..terus rajinkan jugak la diri ni....maka ini la hasilnya maggi tengah pemalas...eh..pemalas ke macam ni....pemalas xde makhluk2 tu semua kan..hehehe



Nasib la duk bujang kan...kalau duk family duk makan maggi macam ni memang kena leter la..tak selalu pun makan..bila malas masak je...bila duduk bujang jadikan yang segera sebagai alas perut...cepat dan mudah...cuma setakat hari ini aku tak pernah lagi makan maggi rendam dalam air panas...macam x syok...mesti nak tumis..nak campur macam2 hidupan laut atau paling simple pun sayur sawi ngan telur je...

Udang harimau tu asalnya aku beli untuk jadikan lauk bawak bekal ke opis...macam x jadi je bawak bekal so korbankan dalam maggi kari aku ni...settle 3 ekor..balance simpan untuk Sabtu Ahad sebab minggu ni tak balik Seremban...ada kerja yang perlu di selesaikan...minggu ni takde event plak...so settlekan apa yang patut disettlekan...

Eh korang dah makan ke ni...NuSentral penuh ngan manusia hari ni...nak jalan pun susah..pening kepala...last2 tapau je Laksa Penang kat food court tu...nak makan kat situ pun meja penuh sokmo...


9 comments:

  1. perrgghhh...!! udang tu menjeling manja nampaknya... :)

    ReplyDelete
  2. Wah megi sedap kalau tumis2 bagai...goreng bawang sekali...nie taruh udang..lagi lah sedap..nyummmy

    ReplyDelete
  3. hehe... mmg makanan bujang ni... sedap sis, perghhh letak udang harimau lgi...

    ReplyDelete
  4. Aduduh..mlawat blog akk kul 1.03 am..laparrrrr..nk g mkn maggi la...

    ReplyDelete
  5. sekali sekala makan maggi mmg best

    ReplyDelete
  6. megi rendam tu zaman saya bujang dok sorang dulu pernah la buat..sebab masa tu tak de dapur..dok bilik je ada cerek je pun..hehehe..tapi memang kena masak tumis bagai tu baru sedap..puas makan..

    ReplyDelete
  7. wah..terliur tgk udang harimau tu...:)

    ReplyDelete
  8. ai masak maggi utk anak2 letak segala macam bahan ok tapi untuk diri sendiri maggi kosong dah cukup..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah