Monday, October 12, 2015

Wanita Dan Kecantikkan Tak Boleh Dipisahkan

Pentingnya Penjagaan Muka

Dulu masa remaja tak hirau sangat muka ada jerawat..nak pulak tengah remaja..jerawat miang memang selalu tumbuh kan...xde jerawat tak manis kata orang tua...then masuk umur 20an jerawat tak banyak sangat but still ada la...masuk umur 30an ni...macam tak senang duduk walau sebutir je jerawat tumbuh di muka...tapi bila masuk 35 tahun ke atas macam melampau sangat pulak jerawat di muka..makanya meroyan la si Suriaamanda tak senang duduk risau bab masalah muka...jumpa doktor pakar kulit katanya hormon...erm...makan ubat...antibiotics dan steroid...ahamdulillah dah ok skit walau masih ada jerawat degil dan jeragat...so langkah seterusnya kena pandai jaga....

Renyah memang renyah cuma kena pastikan kebersihan muka tu sentiasa la kan...bila dah mekap kena make sure masa nak tanggalkan mekap guna mekap remover...then cuci muka..guna toner dan pelembab...sekarang aku gunakan sabun muka..Aqila Crystal Soap..


KENAPA Aqila Crystal Soap?

1. MENCERAHKAN KULIT KUSAM
2. MENYINGKIRKAN JERAWAT DAN JERAGAT
3. MEMPERBAIKI SEMUA JENIS KULIT SAMADA BERMINYAK, KERING
ATAU SENSITIF
4. MERAWAT DAN MELAMBATKAN PROSES KEDUTAN DAN PENUAAN
5. MENGIMBANGI WARNA KULIT
6. MENGHILANGKAN PARUT,BINTIK HITAM DAN CELA PADA KULIT
7. MENGANJALKAN KULIT WAJAH



KULIT MUKA BERSERI DAN SEKATA SEPANTAS 3 HARI
Kini satu Fomulasi terkini untuk semua jenis kulit TANPA PENGELUPASAN, TANPA KEPEDIHAN dan TANPA KERINGKAN KULIT WAJAH.


Then aku suka guna face mask dari The Faceshop.....satu pack dengan harga RM7.90 kalau tak salah...ari tu aku beli 3 sekaligus untuk pakai sebulan...bukan guna hari- hari tau...guna seminggu sekali je...best..segar...



Real Nature Mask Rice


sejuk je muka....terapi minda jugak bila guna face mask...tenang..dan dapat relax kejap...


So...pentingkah menjaga kecantikkan muka?

Pada aku sangat penting. Nak plak kalau berkerjaya dan selalu berjumpa dengan orang kan...kecantikkan muka melambangkan keyakinan pada diri sendiri....takkan nak nampak kulit muka kusam aje..nak plak kalau kita membawa imej company...takkan dengan muka penuh berjerawat ngan kulit kusam nak entertain client kan?

Bukan setakat muka je kena jaga ye wahai kalian semua....badan pun kena jaga kebersihan..badan memang lagi penting sebenarnya....kalau badan berbau memang tak selesa la kan...nak- nak kalau berada dalam kumpulan rakan sekerja..confirm akan rasa rendah diri...

So..kena jaga la kebersihan badan juga...penting dan jangan sampai ada yang hadiahkan kita deodorant plak...

kalau ada yang nak cuba Aqila Crystal Soap..

Like Facebook diorang  

4 comments:

  1. Jerawat.. dari dulu en. hb. paling tak suka kalau muka ai berjerawat walau hanya seketul dua.. tapi Alhamdulillah.. kalau muncul pun tak banyak.. ;)

    ReplyDelete
  2. betul2, dah masuk 30an ni, lepas satu2 jerawat naik..surut yang ni, timbul pulak yang baru..haih..hangin je ghasa..dah tak tau sebenarnya nak pakai apa..mask2 ni tak pernah try so far..nanti boleh la cuba..macam menarik pulak tengok..

    ReplyDelete
  3. good review kak..nnt nak cuba jgk lah..:)

    ReplyDelete
  4. best pakai facial mask tu..sejuk dan lembap je lepas guna :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah